Jättiläishämähäkki – Unien Merkitys Ja Symboliikka

Monet ihmiset kärsivät fobiasta nimeltä araknofobia eli äärimmäisestä hämähäkkipelosta.

Tämä on melko yleinen fobia, ja vaikka monet ihmiset eivät pelkääkään hämähäkkejä äärimmäisen paljon, niiden läsnäolo häiritsee heitä.

Pelko liittyy yleensä niin sanottuihin “jättiläishämähäkkeihin”, kun taas pikkuruiset hämähäkit eivät yleensä aiheuta ihmisille minkäänlaista hässäkkää.

Jättiläishämähäkkilajit

Jättiläishämähäkkejä on kahta lajia, jättiläishämähäkki (tieteellisesti Eratigena atrica) ja jättiläispuuhämähäkki eli kultainen silkkihämähäkki (tieteellisesti Nephilia).

Jättiläishämähäkki on mahdollisesti yksi Euroopan suurimmista hämähäkeistä.

Sitä tavataan Keski-Aasiassa, Pohjois-Afrikassa ja Euroopassa, ja ihmisen vaikutuksesta se on levinnyt myös Pohjois-Amerikkaan. Ne eivät ole uhka ihmisille, ja niiden purema on vaaraton.

Uros- ja naarashämähäkit eivät eroa toisistaan juurikaan ulkonäöltään, ainoastaan kooltaan. Naaraspuoliset jättiläishämähäkit voivat olla jopa 18,5 mm pitkiä, kun taas urokset ovat 12-15 mm pitkiä.

Tätä hämähäkkiä kutsutaan kotihämähäkiksi, mutta sen alkuperäinen elinympäristö on kuivissa metsissä, luolissa ja kivien alla, mutta se on yleinen myös taloissa.

Ne rakentavat sotkuisia verkkoja, joiden päässä on suppilo, jossa ne odottavat saalistaan. Niiden elinikä on hyönteiseksi pitkä, yleensä jopa kolme vuotta, mutta voi joissakin tapauksissa olla jopa kuusi vuotta. Ne ovat erittäin nopeita hämähäkkejä.

Jättimäinen puuhämähäkki, banaanihämähäkki tai kultainen silkkihämähäkki ovat kuuluisia vaikuttavista verkoistaan. Niiden keskikoko on 4,8-5,1 cm ilman jalkojen väliä, mutta joissakin tapauksissa se voi olla jopa 6,9 cm.

On havaittu, että kaupunkialueilla asuvat kasvavat suuremmiksi, mikä saattaa johtua runsaasta ravintotarjonnasta.

Näitä hämähäkkejä esiintyy kaikkialla maailmassa, mutta ne ovat yleisiä lämpimillä ja kosteilla alueilla. Ne ovat tunnettuja suurista verkkoistaan, joiden halkaisija voi olla jopa 1,5 metriä.

Ne ovat aina verkoissaan, jotka näyttävät kultaisilta niiden tuottamien keltaisten silkkilankojen ansiosta.

Nämä hämähäkit purevat saalistaan ja ruiskuttavat myrkkyä halvaannuttaakseen uhrin.

Niiden tiedetään myös valmistavan ruokakätköjä, jotta niillä olisi varavaraa, kun ruokaa on niukasti. Naaraat ovat joskus jopa 10 kertaa isompia kuin urokset. Niiden myrkky ei ole kovin vaarallista ihmisille.

Unet hämähäkeistä ja jättiläishämähäkeistä

Kuten aiemmin totesimme, monet ihmiset pelkäävät hämähäkkejä, minkä vuoksi niiden ilmestyminen voi olla myös häiritsevä kokemus, joka jättää uneksijalle levottomuuden tunteen koko päiväksi.

Itse asiassa hämähäkkiunien ei tarvitse olla huono merkki. Joissakin tulkinnoissa hämähäkit symboloivat hyvien uutisten saamista tai miellyttäviä yllätyksiä.

Tämä uni voi jopa olla ilmoitus siitä, että jotkut vieraat vierailevat pian luonasi.

Jättiläishämähäkki voi symboloida suuria voittoja, iloa, kauppatavaraa tai suuren omaisuuden ja aineellisen rikkauden hankkimista.

Pienet hämähäkit voivat olla merkki siitä, että olet saanut pienen lahjan, joka kuitenkin tekee sinut onnelliseksi.

Hämähäkinseitti voi olla merkki miellyttävistä kohtaamisista ystävien tai sukulaisten kanssa.

Jos olet joutunut verkkoon, se voi jossakin tulkinnassa olla esimakua tulevasta avioliitostasi. Hämähäkin purema unessa voi olla merkki rahapelivoitosta.

Monet pelkäävät näitä hyönteisiä, joten niitä pidetään pelättävän asian symbolina. Joissakin tapauksissa hämähäkki voi symboloida jotain pelkoa, joka sinulla on elämässäsi, ja tarvetta kohdata se.

Jos näet usein unia hämähäkeistä, erityisesti unia jättiläishämähäkeistä, on suositeltavaa mennä sisälle ja yrittää selvittää, mistä se voi johtua.

Onko sinulla jokin suuri pelko, jota et myönnä, vai oletko täysin tietoinen siitä, mutta et tiedä, miten vapautua siitä?

Tämä uni voi olla merkki alitajunnaltasi siitä, että on aika käsitellä tätä pelkoa (tai pelkoja), koska ne estävät elämäsi etenemisen ja estävät sinua tekemästä haluamiasi asioita.

Jotkut unelmatulkinnat pitävät hämähäkkiä unessa äitimme ja sinun ja minun välisen suhteen symbolina.

Esimerkiksi uni jättiläishämähäkistä voi kuvata äitiämme dominoivana ja pakkomielteisenä sekä taipuvaisena arvostelemaan kaikkea, mitä teemme.

Jos koemme äitimme sellaiseksi, voimme usein nähdä unta jättiläishämähäkeistä. Näissä unissa hämähäkki saattaa hyökätä kimppuumme, purra meitä tai kietoa meidät verkkoonsa jne.

Niiden, jotka näkevät usein tällaisia unia, tulisi miettiä suhdettaan äitiinsä ja katsoa, voisiko sitä parantaa.

Olisi viisasta puhua äidin kanssa ja yrittää selittää, miltä suhteesta tuntuu, sekä pyytää enemmän kunnioitusta, suvaitsevaisuutta ja vapautta.

Näitä unia voi esiintyä paitsi tilanteissa, joissa äiti on dominoiva ja kriittinen, myös tapauksissa, joissa äiti käyttäytyy hyvin omistushaluisesti lapsiaan kohtaan.

Ihmiset, joilla on tällainen suhde äitiinsä, voivat nähdä unia hämähäkeistä, erityisesti suurista hämähäkeistä (pakkomielteen koosta riippuen) hyvin usein.

Tämä voi olla merkki heidän alitajunnastaan, että on aika käsitellä tätä asiaa pian, koska se ahdistaa heitä joko tietoisesti tai tiedostamatta.

Joissain tapauksissa hämähäkit voivat viitata muiden ihmisten aiheuttamiin sudenkuoppiin, tai ne voivat paljastaa, että tunnemme olevamme jonkin tai jonkun ansassa.

Mitä suurempi hämähäkki on unessa, sitä suurempi on ansa ja sitä suurempi on ongelmamme.

Jättiläishämähäkki viittaa siis suureen ansaan, johon saatamme joutua, ja unta tulisi pitää suurena varoituksena. On tärkeää muistaa unen kaikki yksityiskohdat, jotta voit tulkita, mistä vaara on peräisin.

Ihmiset, jotka olivat tällaisessa unessa, ovat hyvin tärkeitä, varsinkin jos tunnet heidät.

Jos uneksimasi henkilöt eivät olleet sinulle tuttuja, on tärkeää muistaa joitakin heidän ominaispiirteitään ja yrittää tulkita alitajuntasi lähettämiä vihjeitä. Prosessi ei ole vaikea, tärkeintä on vain käyttää kaikkia yksityiskohtia ja tehdä johtopäätös.

Jättiläishämähäkit viittaavat usein suuriin ongelmiin ja ongelmiin, joita meillä on, kun taas pienet hämähäkit (varsinkin jos niitä oli paljon) viittaavat moniin pieniin ongelmiin, joita kohtaamme, mutta jotka eivät ole yhtä uhkaavia ja tärkeitä.

Unelma jättiläishämähäkistä voi olla merkki siitä, että jotkin elämässäsi olevat ongelmat tai asiat ovat kasvamassa suhteettomiksi ja sinun on ryhdyttävä käsittelemään niitä mahdollisimman pian.

Ehkä olet jättänyt ongelmasi huomiotta toivoen, että ne katoavat itsestään, mutta nyt huomaat, että ne ovat vain kasvaneet ajan myötä ja uhkaavat vakautta.

Tämä uni voi viitata voimakkaisiin ja hallitsemattomiin tunteisiin, jotka liittyvät johonkin elämäntilanteeseen.

Unet jättiläishämähäkeistä kertovat usein asioista elämässämme, joita emme voi hallita, ja tämä aiheuttaa paniikkia ja stressiä.

Jos pelkäät unessasi jättiläishämähäkkiä, se voi olla merkki siitä, että et uskalla kohdata ongelmia ja pelkäät käsitellä niitä.

Jos taas uneksit jättiläishämähäkin tappamisesta, tämä unelma osoittaa, että sinulla on tahtoa ja rohkeutta käsitellä ongelmasi niiden mittasuhteista riippumatta.

Giant Spider – Unen Merkitys Ja Symboliikka

sonhar com aranha

Uneksia siitä, että näkee jättiläishämähäkin verkossa työhuoneessamme – Jos näit unta, että näit jättiläishämähäkin työhuoneessasi, sinun pitäisi pitää tätä unta mahdollisena varoituksena mahdollisesta petoksesta ja ansasta, joka tulee joltakulta työpaikaltasi.

Kannattaa miettiä, onko työpaikallasi joku, joka pitää sinua kilpailijana ja joka voisi asettaa sinut jonkinlaiseen ansaan saadakseen sinut näyttämään huonolta esimiehesi edessä tai tehdäkseen jotain pahempaa maineesi vahingoittamiseksi.

Unta jättiläishämähäkin tappamisesta – Jos olet nähnyt unta jättiläishämähäkin tappamisesta, se on yleensä hyvä unen merkki. Se voi viitata siihen, että olet vihdoin pystynyt ratkaisemaan joitakin tärkeitä ongelmia elämässäsi ja pystyt rentoutumaan.

Jos unessa esiintynyt hämähäkki symboloi äitiäsi ja suhdettanne, tämä uni voi olla todella hyvä merkki siitä, että sinä ja äitisi olette vihdoin luoneet tasavertaisen suhteen, joka on täynnä kunnioitusta ja arvostusta.

Unta munivasta jättiläishämähäkistä – Jos näit unta munivasta jättiläishämähäkistä, se on yleensä huono merkki. Se voi olla merkki terveydentilasi heikkenemisestä ja joistakin terveysongelmista.

Se voi myös osoittaa, että joku, jolla ei ole mielessäsi parhaita aikomuksiasi, luo pohjan monille ansoille, joihin voit joutua ja jotka voivat pilata maineesi, asemasi, terveytesi, onnellisuutesi tai aiheuttaa vahinkoa jollekin muulle tärkeälle elämänalueellesi.

Pidä tätä unta varoituksena ja ole tietoinen ihmisistä elämässäsi, joihin et luota ja voit odottaa heidän toimivan näin sinua kohtaan.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment