Krokotiili – Unien Merkitys Ja Symboliikka


Unet krokotiileista tai alligaattoreista ovat yleensä ainakin osittain häiritseviä, koska mainitut eläimet herättävät tunteen siitä, että on vaarassa ja uhattuna ja tietenkin peloissaan.

Useimmissa tapauksissa krokotiileihin tai alligaattoreihin liittyvissä unissa ihmiset näkevät samanlaisia skenaarioita, joissa nämä tappavat eläimet jahtaavat tai purevat heitä. Se ei ole lainkaan hauskaa, se on myönnettävä.

Nämä unet ovat joko erittäin pelottavia ja häiritseviä tai ainakin epämiellyttäviä.

Jos olet nähnyt unta krokotiileista tai alligaattoreista, mietit varmasti, mitä se voi tarkoittaa, varsinkin jos asut maassa, jossa näitä eläimiä voi nähdä vain eläintarhassa.

Krokotiileja ja alligaattoreita koskevilla unilla on monia tulkintoja, mutta yleisimmin ne heijastavat negatiivisia tunteita uneksijan valveillaolosta. Uneksija tuntee todennäköisemmin olonsa epämukavaksi, uhatuksi ja jotenkin uhatuksi todellisuudessa.

unelma krokotiilista

Useimmat ihmiset, jotka näkevät unta näistä vaarallisista eksoottisista matelijoista, tuntevat olonsa levottomaksi todellisessa elämässään.

Ehkä ympärilläsi on ihmisiä, jotka haluavat “purra” sinua, satuttaa sinua ja pilata suunnitelmasi. Ehkä et ole edes tietoinen heidän aikeistaan tai edes siitä, keitä nämä ihmiset ovat.

Vaarallisista eläimistä nähdyt unet heijastavat usein vaikeuksiamme selviytyä stressaavista tai hyvin kielteisistä tilanteista hereillä ollessamme. Haluttomuutemme ja epämukavuutemme kohdata haasteita ja ottaa vastuuta tai hyväksyä seurauksia ovat yleisiä vaarallisiin eläimiin liittyvien unien laukaisijoita.

Krokotiili- tai alligaattoriunesi tarkka merkitys riippuu kuitenkin yksinomaan henkilökohtaisista ja intiimeistä yksityiskohdista elämästäsi ja itse unesta. Olisi hyödyllistä muistaa ja palauttaa mieleen unesi yksityiskohdat.

Ei ole esimerkiksi sama, oliko krokotiili rauhallinen ja liikkumaton vai aggressiivinen. Yritä muistaa, oliko matelija maassa vai vedessä, uiko se vai juoksi. Kaikista yksityiskohdista voi olla apua tulkittaessa krokotiili/alligaattori-untaasi.

Lisäksi puhutaan erityisistä unista näistä suurista matelijoista. Unet krokotiileista ja alligaattoreista eivät ole yhtä yleisiä kuin unet esimerkiksi koirista, susista tai erilaisista linnuista, mutta ne esiintyvät silti monilla uneksijoilla.

Jos olet hiljattain nähnyt krokotiilin tai alligaattorin luonnossa tai vankeudessa, jo pelkkä näky näin vahvoista ja pelottavista eläimistä voi tehdä sinuun suuren vaikutuksen, joten näet sen edelleen unissasi.

Lisäksi haluamme mainita, että tulkinnat ovat samat sekä krokotiilien että alligaattoreiden unissa, myös näiden suurten matelijoiden muiden lähisukulaisten, kuten alligaattoreiden, osalta.

Niillä kaikilla on monia yhteisiä biologisia ominaisuuksia, ja ne kuuluvat krokotiilien luokkaan.

Siksi kutsumme niitä kaikkia krokotiileiksi. Seuraavissa kappaleissa käytetään kaikista näistä eläimistä yksinkertaisesti termiä “krokotiili”, jotta asiat olisivat selkeämpiä.

Unelmia Krokotiilin Näkemisestä

unelma krokotiilista

Entä jos näet unessasi krokotiilin? Tämän hirvittävän matelijan on täytynyt tehdä vaikutuksen, olivatpa unen yksityiskohdat mitä tahansa.

Jos näit unessasi vain krokotiilin ilman, että olit missään yhteydessä siihen, unesi voidaan tulkita parhaiten ymmärtämällä krokotiilin perussymboliikkaa.

Krokotiilit voivat symboloida monia asioita, mutta useimmiten ne yhdistetään vahvuuteen, kärsivällisyyteen, tahdikkuuteen ja tappavuuteen. Jos olet nähnyt unessasi krokotiilin, yritä yhdistää tämä symboli nykyiseen tilanteeseesi.

Jos tunnet olosi yleisesti ottaen hyväksi ja tyytyväiseksi, krokotiili tai krokotiili voi edustaa sinua. Tämä tarkoittaa, että olet vahva ja harkitseva päätöksissäsi ja toimissasi. Tämä voi olla myös muistutus siitä, että on pysyttävä rauhallisena eikä antaa ulkopuolisten tekijöiden horjuttaa ja pilata suunnitelmiasi.

Valmistaudut toimimaan ja työskentelemään kärsivällisesti suunnitelmiesi parissa omistautuneesti, keskittyneesti ja varovaisesti.

Aivan kuten krokotiili odottaa kärsivällisesti saaliinsa lähestymistä, sinä odotat, kunnes oikea tilaisuus tarjoutuu. Tämä voi olla hyvin myönteinen uni.

Negatiivinen puoli on, että krokotiilin näkeminen unessasi merkitsee ehkä petosta. Jos tunnet itsesi epävarmaksi ja tunnet, ettet voi luottaa ympärilläsi oleviin ihmisiin, krokotiili on uhka.

Joku, johon luotat, saattaa pettää sinut tai käyttää sinua omien tavoitteidensa saavuttamiseksi ajattelematta, miten se voi vaikuttaa sinuun. Joku salaa sinulta epämiellyttävän totuuden, ja olet syvästi pettynyt, kun saat selville, mistä oli kyse.

Se voi olla jotakin, jonka tarkoituksena on vahingoittaa sinua, tai jotakin, jolla on hyvä tarkoitus, mutta joka ei ole onnistunut.

Jos näet unessasi krokotiilin, sillä voi olla toinenkin myönteinen tulkinta, ja se voi tarkoittaa suojelua ja holhousta. Jos tunnet olosi oudon rauhalliseksi ja hyvinvoivaksi nähdessäsi unessasi tällaisen hirvittävän olennon, krokotiili edustaa mahdollisesti vahvaa ja vaikutusvaltaista hahmoa valveilla olevassa elämässäsi.

Se on joku, joka aina vahtii sinua ja välittää sinusta, vaikka et olisikaan tietoinen hänen suojeluksestaan.

Henkilö ei painosta tai painosta; hän haluaa vain aina varmistaa, että tunnet olosi turvalliseksi ja suojelluksi. Tämä henkilö voi olla vanhempasi, paras ystäväsi, kumppanisi, jopa mentorisi, pomosi, lääkärisi tai kuka tahansa muu, joka on sinulle läheinen.

Tämäntyyppiset unet liittyvät aina näkymättömään ja hienovaraisen suojelun muotoon, joka ei pane sinua häkkiin, ei hallitse sinua eikä liity mitenkään manipulointiin.

Se voi myös tarkoittaa, että joku, jonka näet tunteettomana, todella välittää sinusta syvästi.

Unia Krokotiilista Vedessä

unelma krokotiilista

Unet vedessä olevasta krokotiilista tai alligaattorista ovat yleensä myönteisiä, varsinkin jos unessa näkyvä näky tuntuu hyvältä, eli et pelkää vaan olet utelias.

Krokotiili edustaa lahjakkuutta, voimaa ja potentiaalia, jos eläin seisoo paikallaan vedessä. Vesi on sen luonnollinen ympäristö, ja krokotiilit tuntevat sen.

Tämä unelma tarkoittaa, että tunnet olosi mukavaksi ympäristössäsi, kuin kala meressä tai pikemminkin krokotiili vedessä.

Jos eläin on rauhallinen etkä näe sen koko kehoa, koska se on osittain veden peitossa, se tarkoittaa, että sinulla on todella uskomattomia taitoja, kykyjä ja mahdollisuuksia, mutta et uskalla näyttää niitä.

Olet lahjakas mutta epävarma ihminen; sinun pitäisi ajatella itsestäsi paremmin. Piilottelet kykyjäsi, koska pelkäät muiden tuomiota tai luulet, että sinua pilkattaisiin.

Ehkä seuraat myös polkua, joka on valtavirran ulkopuolella, joten sinusta tuntuu, että ihmiset saattavat hylätä sinut.

Tämä uni viittaa siihen, että sinulla on paljon sisäistä voimaa, sekä henkisesti että emotionaalisesti; sinun pitäisi olla rohkeampi, koska sinua ei pidättele mikään muu kuin omat rajoituksesi. Sinusta tuntuu hyvältä pysyä mukavuusalueellasi, jossa sinulla on kaikki, mitä tällä hetkellä tarvitset.

Erittäin hiljainen ja ei kovin hiljainen sisäinen ääni kuitenkin sanoo, että haluat todella jotain enemmän. On tullut aika astua ulos turvasatamastasi.

Unia Krokotiilista Maassa

unelma krokotiilista

Jos näet unta krokotiilista vedestä, se tarkoittaa, että et ole tyytyväinen nykyiseen elämääsi.

Pystyt käsittelemään sitä, mutta tunnet olosi epämiellyttäväksi, ikään kuin yrittäisit jatkuvasti ja tuloksetta sopeutua joukkoon. Tunnet olosi parhaaksi, kun olet tottunut pysymään tutussa ympäristössä ja ylläpitämään suhteita jo tuttuihin ihmisiin. Et pidä muutoksista, etkä varsinkaan suurista muutoksista. Ne saavat sinut epävarmaksi ja pelokkaaksi.

Tällä unella voi kuitenkin olla myönteinen merkitys. Se voi heijastaa epämukavuuden tunnetta nykyisessä tilanteessa, mikä ei ole lainkaan negatiivista. Tarvitset vain enemmän aikaa tottua myönteisiin muutoksiin.

Jos olet ihmistyyppi, joka pitää rutiineista, vakiintuneista aikatauluista ja tavoista, saatat tuntea olosi järkyttyneeksi ja poissa tolaltasi, vaikka edessäsi olisi myönteisiä muutoksia. Olet luultavasti tarttunut uuteen mahdollisuuteen valveillaolossasi, mutta epäröit yhä, oliko päätös oikea.

Unia Aggressiivisesta Krokotiilista

unelma krokotiilista

Unet aggressiivisesta krokotiilista voivat olla hyvin häiritseviä, vaikka eläin ei purisi sinua unessa tai muussa unessa.

Aggressiivinen krokotiili edustaa uskomattoman voimakkaita tunteita, erityisesti avuttomuuden, vihan ja surun tunteita. Puhumme eräänlaisista unista, joissa näet vain aggressiivisen krokotiilin.

Eläimet symboloivat tukahdutettuja tunteitasi tai sellaisia tunteita, jotka ovat niin voimakkaita, ettet pysty hallitsemaan niitä sen enempää valveilla ollessasi kuin unissasi.

Vihainen krokotiili vedessä edustaa kauheaa muutoksen pelkoasi. Et kirjaimellisesti osaa kuvitella elämääsi eri tavalla ja olet todella ahdistunut joistakin muutoksista, joita ajattelet.

Et voi vaikuttaa kaikkeen, joten joudut käsittelemään tiettyjä uusia suunnitelmia ja uutta organisaatiota (esim. muutto toiselle paikkakunnalle, työpaikan muutokset, muutokset joissakin perhesuhteissa jne.).

Tällainen asia saa sinut kuitenkin tuntemaan olosi levottomaksi, ahdistuneeksi ja vihaiseksi heille. Haluat, että elämäsi on rauhallista, ilman suuria amplitudeja.

Jos näet unta maassa olevasta vihaisesta krokotiilista, se tarkoittaa, että tunnet olevasi avuton ja muiden manipuloima.

Et sovi joukkoon etkä tunne oloasi mukavaksi puhua mielipiteesi puolesta. Annat muiden hallita itseäsi, vaikka olet hyvin tietoinen siitä, että asiat voisivat olla toisin.

Sinulla ei kuitenkaan ole tahtoa tai motivaatiota nousta vastustamaan niitä, jotka hallitsevat päätöksiäsi ja tekojasi.

Annat heidän tehdä sen ja olet hyvin vihainen. Olet vihainen heille ja erittäin tyytymätön omaan käyttäytymiseesi.

Unet Krokotiilin Hyökkäyksestä

unelma krokotiilista

Unet krokotiilin jahtaamasta ja/tai hyökkäämästä krokotiilista ovat erittäin epämiellyttäviä, pelottavia ja kauhistuttavia, skenaariosta riippuen.

Jos krokotiili jahtaa sinua unissamme, se voi heijastaa valveillaolosi uhkaa, uhkaa, josta olet tietoinen tai et.

Toisaalta tämä uni voi myös tarkoittaa, että yrität paeta itseäsi, mikä tarkoittaa, ettet halua kohdata sanomasi tai tekemäsi asian seurauksia.

Krokotiili on matelija, ja matelijat yhdistetään symbolisesti johonkin muinaiseen, alkukantaiseen. Ne symboloivat vaistojamme, mielemme tiedostamatonta osaa. Siksi unet krokotiilin jahtaamisesta tai hyökkäyksestä tarkoittavat, että reagoit vaistomaisesti tiettyihin tosielämän tilanteisiin.

Se voi olla myös varoitusmerkki; intuitiosi on ehkä niin vahva, että se käyttää unia kanavana hälyttääkseen sinut oikeaan aikaan. Analysoi nykyisiä elämäntilanteitasi ja mieti mahdollisia vaaroja.

Unet krokotiilin hyökkäyksestä voivat myös tarkoittaa, että ihmiset, joihin luotat paljon, todennäköisesti pettävät sinut. Olet vihainen, surullinen ja pettynyt samaan aikaan, etkä tiedä, mitä tehdä näin voimakkaille tunteille.

Osittain sinua myös pelottaa, koska nyt epäilet kaikkia etkä luota kehenkään.

Jos näet unta krokotiilin hyökkäävän toisen ihmisen kimppuun, se kuvastaa huolta jostakin sinulle rakkaasta ihmisestä. Tämä uni ei ole harvinaista niillä, joilla on lapsia, ja se saattaa heijastaa pelkojasi siitä, mitä pienille lapsillesi voi tapahtua.

Se voi johtua siitä, että murehditaan liikaa ja ylireagoidaan normaalisti mahdollisesti vaarallisiin tilanteisiin valveillaolossa (esimerkiksi jos lapsi viiltelee itseään, jos lapsi on hieman sairas, jos lapsi myöhästyy päivälliseltä tai jotain muuta).

Erityisesti unet, joissa krokotiili hyökkää tai puree lasta, heijastavat vanhempien ylisuojelevaa käyttäytymistä.

Unelmia Krokotiilin Kesyttämisestä

unelma krokotiilista Jos näet unta siitä, että yrität kesyttää krokotiilin, se tarkoittaa, että etsit rauhaa itsessäsi.

Olet vihdoin valmis kohtaamaan tekojesi ja päätöksesi seuraukset ja hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet. Olet valmis muuttamaan itseäsi parempaan suuntaan olemalla tietoinen puutteistasi ja asioista, joita voisit parantaa.

Krokotiilin kesyttäminen unessa edustaa symbolisesti sitä, että rauhoitat alkukantaisen, vaistonvaraisen puolesi ja annat kaikelle tekemisellesi enemmän merkitystä.

Toisaalta unet krokotiilin kesyttämisestä tarkoittavat, että olet valmis antamaan anteeksi ihmisille, jotka ovat loukanneet sinua menneisyydessä. Tämä tuo sinulle uskomattoman helpotuksen ja voit paljon paremmin.

Et halua rasittaa itseäsi sairailla ajatuksilla ihmisistä, ja nyt tiedät, että mikä on tehty – on tehty. Paluuta ei ole, sillä elämä jatkuu. Tämä oivallus saa sinut tuntemaan olosi hyväksi ja auttaa sinua pääsemään eteenpäin.

Unet krokotiilin kesyttämisestä ja sen selkään astumisesta tarkoittavat, että olet todella lähellä tasapainon saavuttamista vaistosi ja järjen välillä. Tiedät, että on asioita, jotka sinun on hyväksyttävä, ja asioita, joita voit parantaa.

Tämä uni tarkoittaa, että tunteesi, ajatuksesi ja toimintasi ovat synkronoituneet ja harmonisoituneet. Unen toinen merkitys on, että olet noussut ongelmiesi yläpuolelle ja alkanut ajatella niitä hyvin järkevästi.

Tämä tarkoittaa, että pystyt varmasti selviytymään kaikista edessäsi olevista haasteista, sinun on vain uskottava itseesi.

Unet krokotiilin selässä seisomisesta tarkoittavat, että olet voittamassa joko omia huonoja puoliasi ja negatiivisia ajatuksiasi ja tunteitasi, tai että käsittelet menestyksekkäästi tiettyjä ongelmia valveillaolossasi.

Olipa unen todellinen merkitys mikä tahansa, se on yleensä myönteinen ja rohkaiseva.

4/5 - (2 votes)

Like it? Share with your friends!

0 Comments