Kuu – Unien Merkitys Ja Symboliikka

Tänään puhumme yhdestä salaperäisimmistä ja kauneimmista unissa esiintyvistä motiiveista, Kuusta.

Muinaisista ajoista lähtien Kuu on yhdistetty kauneuteen, mielikuvitukseen, taikuuteen, salaperäisyyteen ja unelmien maailmaan.

Loistavan kultaisen auringon ohella ihastuttava hopeinen kuu on aina ollut palvonnan ja ihailun kohde kaikissa maailman kulttuureissa, uskonnollisissa, mytologisissa ja henkisissä järjestelmissä.

Muinaisen Sumerin, Egyptin, Babylonian, Kreikan, Rooman, Kiinan ja monien muiden mahtavien sivilisaatioiden ajoista lähtien kuu on ollut uskomattoman inspiraation lähde. Kauneimpia tarinoita Kuusta ovat kreikkalaiset myytit, jotka kertovat titaani Hyperionin tyttärestä Selenestä. Selene tarkoittaa nimenomaan “kuuta”.

Kreikkalaisen myytin Selene oli niin kaunis, ja hän oli alkujen mukana joka kerta, kun hän matkusti taivaan halki. Roomalaisessa mytologiassa Selenen vastine oli Luna, sama taivaallinen olento.

Kuu samaistettiin myös kreikkalaiseen metsästyksen, metsien ja eläinten jumalatar Artemikseen. Palatkaamme nyt todellisuuteen, ainakin hetkeksi; on vaikea vastustaa kuun selittämätöntä ja ahdistavaa taikaa.

Kuu ei tuota omaa valoaan. Sen valo tulee auringosta. Kuu heijastaa sen energiaa ja kaunista valoa, antaa sille toisen muodon, toisen värähtelyn ja muuttaa sen merkitystä.

Voisimme ajatella, että aurinko on tietoisuudestamme ja kuu sen uskollisesta kumppanista, alitajunnastamme. Kuu on persoonallisuutemme ohut ja hauras verho, mutta vahva mielikuvituksessa, magiassa ja inspiraatiossa.

Kuu edustaa naisellista periaatetta, ja se liittyy hedelmällisyyteen, huolenpitoon, hoivaan ja armoon.

Astrologisessa symboliikassa Kuu edustaa äitihahmoa, ja se liittyy vahvasti intiimiin, yksityiseen, kodikkaaseen, tuttuun ja kotiin liittyvään. Kuu on vaihteleva; se kulkee nopeasti eläinradan ja taivaan halki.

Se edustaa muistoja, unelmia, visioita, inspiraatiota, mielikuvitusta, kaikkea sitä, mikä on jatkuvaa mutta epävakaata, joka on yhtenä hetkenä lähellä, mutta seuraavana hetkenä ulottumattomissa. Kuu edustaa henkisyyttä, henkistä matkaa, itsensä löytämistä sielun syvyyksistä.

Kuu on puhdasta taikaa, joka elää sisällämme. Ei ihme, että se jännittää, yllättää ja joskus jopa pelottaa meitä.

Unia Kuun Kanssa

Kuu liittyy vahvasti yöhön ja uniin. Kuu näkyy parhaiten juuri silloin, vaikka se näkyy myös hämärässä, mikä antaa sille ehkä vielä tummemman sävyn.

Joskus sen voi nähdä päivällä, aamulla. Kuu vierailee usein unissamme riippumatta siitä, näkyykö se yötaivaalla vai ei.

Mitä tarkoittaa uneksia kuusta? Mitä salaisuuksia meille kätketään tai paljastetaan?

Unet Kuusta ovat unia oman persoonallisuutemme piilotetusta puolesta, kuten astrologiassa ja muissa henkisissä tulkinnoissa nähty Kuun symboliikka.

Kuu unissa edustaa muun muassa naisellista, herkkää, tunteellista, unelmoivaa ja romanttista puolta. Unen merkitys riippuu luonnollisesti yksityiskohdista.

Koska Kuu liittyy myös muuttuvuuteen, epävakauteen ja joustavuuteen, koska se liittyy vesielementtiin, Kuu unissa edustaa myös omaa myrskyisää, mielialan vaihtelevaa luonnettasi ja mahdollisesti epävarmuuttasi, levottomuuttasi ja kyvyttömyyttäsi keskittyä.

Se edustaa myös tunnepuolen epävakautta.

Kuu hallitsee Kravun merkkiä ja on läheisessä yhteydessä vesielementtimerkkien Kalat ja Skorpioni kanssa; kaikki nämä merkit ovat erittäin tunteikkaita.

sonhar com lua

Täydenkuun Unet

Täysikuu on aina ollut suosittu motiivi mytologiassa, kansanuskomuksissa, taiteessa, kirjallisuudessa, elokuvissa jne.

Sillä on aina mystinen merkitys. Täysikuu yhdistetään esimerkiksi myyttisiin yön olentoihin, muodonmuuttajiin, noitiin ja ihmissusiin. Se antaa sille hieman “synkän” sävyn, mutta ei välttämättä; se riippuu siitä, miten ymmärtää tällaiset tarinat ja myytit.

Se voi edustaa sisäistä minääsi, joka haluaa tulla esiin, mutta jostain syystä sinun on vaikea ilmaista sitä todellisuudessa.

Toisaalta täysikuu, kaunis ja kirkas, valkoinen tai keltainen, edustaa jotakin, joka on valmis, saavutettu, toteutunut, jotakin ympäröityä.

Unissa se voi kuvastaa tyytyväisyyttäsi siihen, mitä olet tähän mennessä saavuttanut, erityisesti henkilökohtaisten toiveidesi suhteen.

Tunnet itsesi täydelliseksi henkisellä tasolla; olet löytänyt itsesi henkisessä mielessä. Täysikuu tarkoittaa, että olet tyytyväinen, vaikka varsinainen täysikuu voikin vaikuttaa unirytmiisi.

Unia Kuunsirpin Kanssa

Joillekin ihmisille kuunsirppi on kaunein kuun muoto, joka on nähtävissä; se näyttää ehdottomasti maagiselta.

Jos se esiintyy unissasi, se edustaa mukautuksia, sopeutumisia ja muutoksia, jotka noudattavat syklistä kaavaa.

Tämä unelma tarkoittaa, että elät luonnollisten elinkaariesi mukaan; jokaisella ihmisellä on omat, universaalien luonnonlakien lisäksi.

Tämä on hyvä unelma; se osoittaa pehmeää ja asteittaista sopeutumista, kykyä ymmärtää maailmaa ja sopeutua, mutta omalla ainutlaatuisella tyylilläsi.

Unet Kuunpimennyksestä

Kuunpimennystä koskevat unet voidaan ymmärtää eri tavoin.

Koska kuu edustaa ennen kaikkea naiseutta, pimennyksestä haaveileminen viittaa usein siihen, että jokin muu asia varjostaa naisellista, lempeää ja hoivaavaa puolta.

Se voi olla seurausta omasta tai jonkun muun teosta.

Ehkä annat kovemman puolesi hallita, koska elämäsi olosuhteet vaativat sinua olemaan kova.

Tämä uni viittaa myös siihen, että jokin on varjostanut sinua, jokin, joka ei anna sinun loistaa.

Se voidaan yhdistää sekä Aurinkoon että Kuuhun, sillä Aurinko antaa Kuulle sen kirkkauden.

Ehkä valve-elämässäsi on ollut jokin este, joka estää sinua löytämästä valosi lähdettä, et löydä ihannetta, roolimallia, tavoitetta, inspiraatiota tai mitä tahansa. Jokin torpedoi näkösi, etkä voi nähdä valoa ja loistaa itseäsi.

Unet Kuun Koskettamisesta

Tämä on harvinainen ja outo uni, ja se voi olla eri muodoissa. Voit nähdä unta kuun koskettamisesta yksinkertaisesti ojentamalla kätesi kohti taivaalla olevaa kuuta ja kosketat sitä maagisesti. Voit nähdä unta, että olet taivaalla, siellä ylhäällä, koskettamassa kuuta.

Tarkasta tilanteesta riippumatta Kuun koskettaminen unissa liittyy toiveisiin ja mahdollisesti kunnianhimoon.

Tämä ymmärretään joskus niin, että sinulla on hyvin suuria tavoitteita ja odotuksia itseäsi kohtaan, vaikka nämä käsitteet liitetään yleensä Aurinkoperiaatteeseen.

Unet Kuun koskettamisesta liittyvät kenties enemmänkin emotionaalisiin toiveisiisi, fantasioihisi, ihanteisiisi ja unelmiisi.

Haluat jotakin niin paljon, ja se antaa sinulle varmasti suuren piristysruiskeen, vaikka se voi myös piinata sinua, koska se on tuskin saavutettavissa. Kuun kanssa kaikki jää usein abstraktin, mielikuvituksellisen ja unenomaisen alueelle.

Unet Kahden Kuun Näkemisestä

Tämä on outo ja harvinainen uni. Jos uneksit kahden kuun näkemisestä taivaalla, se viittaa siihen, että sinulla on useampi kuin yksi suuri ja jännittävä inspiraation ja halun lähde.

Nämä asiat voivat liittyä tai olla liittymättä toisiinsa, ja se saa sinut tuntemaan piikkiä niiden välissä.

Tämä on uni, joka voi näkyä taiteellisille, monipuolisille, visionäärisille, levottomille ja aina ihmetteleville mielille. Se tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että olet matkalla löytämään suunnan.

Tämä uni on kuin sinulla olisi kaksoisnäky; näet eri puolet samasta asiasta, joka inspiroi sinua suuresti. Ehkä sinulla ei ole vielä aavistustakaan, kumpaa tavoitella, koska molemmat vaikuttavat houkuttelevilta, houkuttelevilta ja jopa vietteleviltä. Anna ajan päättää.

Muuten, oli olemassa ilmaisu “kävely kuuhun”, joka kuvaannollisesti tarkoittaa, että sinun pitäisi ottaa aikaa miettiä nykyistä tilannetta.

Unet Auringosta Ja Kuusta

Unet, joissa näet auringon ja kuun, ovat voimakkaita ja merkittäviä unia. Nykyisestä tilanteestasi riippuen merkitykset ovat erilaisia.

Tämä uni osoittaa, että tietoinen ja alitajuinen puolesi ovat tasapainossa.

Järki vastaa täydellisesti tunne-elämääsi; luotat älyyn ja analyyttiseen mieleesi yhtä paljon kuin tunteisiisi ja intuitioosi. Tämä uni edustaa äärimmäistä sisäistä tasapainoa, jota on vaikea saavuttaa.

Uni viittaa siihen, että olet hyvää vauhtia saavuttamassa sisäistä tasapainoa ja säilyttämässä sen siihen asti, kunnes seuraava muutossykli tulee tiellesi.

Toisaalta, varsinkin jos unesta tuli hermostunut olo ja siinä oli jokin pahaenteinen pohjavire, ikään kuin Aurinko ja Kuu olisivat jotenkin vastakohtia, ristiriidassa keskenään, uni tarkoittaa, että kamppailet sisälläsi.

Mielesi kamppailee tunteidesi kanssa, järkesi ei pysty hallitsemaan tunnepuolta, ja tunnet piikkejä näiden kahden välissä.

Kun otetaan huomioon, että Aurinko antaa valoa Kuulle, mutta Kuu puolestaan heijastaa sen valoa salaperäisellä tavalla ja antaa sitä takaisin mielikuvituksen ja hienovaraisemman energian avulla, uni viittaa siihen, että olet etsimässä tasapainoa.

Järjen pitäisi olla ohjaava voima, mutta vain tietyssä määrin. Tasapainon löytäminen oman aurinko- ja kuuenergianne välillä ei ole työlästä, vaan se on elämän taito.

Unia Kuusta Ja Tähdistä

Unet, joissa kuuhun liittyy monia tähtiä, ovat ihania unia, jotka kertovat hienovaraisesta, mielikuvituksellisesta ja unenomaisesta puolestasi.

Nämä kauniit kimallukset eivät koskaan varjosta Kuun kirkkautta, mutta ne tekevät kaikesta kauniimpaa.

Unissa hehkusi on Kuun hehkun kumppani, mikä tarkoittaa, että mielikuvituksellinen, romanttinen ja intuitiivinen puolesi saa suurta tukea.

Sinun on oltava uskomattoman luova ja mielikuvituksellinen persoonallisuus, joka pystyy löytämään inspiraatiota kaikesta elämässä.

Unet Kuun Tuhoutumisesta

Jos näet unta, että kuu räjähti tai että siihen osui valtava asteroidi tai että se tuhoutui muulla tavoin, nämä unet heijastavat yleensä suurta pettymystä omiin ihanteisiisi.

Mielikuvituksesi verho on kadonnut; olet julmasti alttiina elämän todellisuudelle. Kuun tuhoutuminen unissa on allegoria unelmien ja näkyjen tuhoutumisesta.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment