Myrsky – Unien Merkitys Ja Symboliikka


Unet myrskyistä ovat yleisiä; olet todennäköisesti nähnyt unta myrskystä ainakin muutaman kerran.

Suuret luonnonilmiöt, joita emme voi juurikaan hallita, vaikka kuinka yrittäisimme, ovat usein hyviä metaforia voimakkaimmille tunteillemme.

Myrskyä käytetään yleisesti tunnetilan metaforana taiteessa ja kirjallisuudessa.

Jopa tavallisessa keskustelussa ihmiset kuvaavat tunteitaan tai käyttäytymistään myrskyn kaltaisiksi, jos ne ovat hyvin voimakkaita ja hallitsemattomia.

Myrskyn symboliikka on helppo tulkita itsessään.

Myrsky edustaa jotakin villiä, tuhoisaa, hallitsematonta, ja siihen liitetään yleisesti ajatuksia vallasta, tuhosta, tuhosta, tuhosta, kohtalosta, suuren ja dramaattisen muutoksen väistämättömyydestä ja muutoksesta.

Myrsky symboloi vihaa, raivoa ja ihmisen voimaa.

Toisaalta se edustaa niiden voimien valtaa ja voimaa, joiden edessä meidän on taivuttava, olivatpa ne sitten jumalia tai luontoa.

Myrsky on motiivi, joka mainitaan kaikissa perinteissä, uskonnoissa ja uskomusjärjestelmissä kaikkialla maailmassa.

Muiden voimakkaiden luonnonvoimien tavoin se on yleisesti yhdistetty energioihin, joita emme voi oikein ymmärtää.

Monissa perinteisissä ja kansanomaisissa uskomuksissa myrskyä on kuvattu jumalien vihaksi, joidenkin henkien ja olentojen vihaksi, joita emme voi nähdä emmekä todellakaan voi tehdä paljon niiden pysäyttämiseksi.

Myrskyn Symboliikka

sonhar com tempestade

Kaikilla suurilla ja pienillä uskonnollisilla ja mytologisilla järjestelmillä on omat myrskyjumaluutensa ja -henkensä. Kaikissa panteoneissa on ainakin yksi jumaluus, joka liittyy myrskyyn, ja mikä vielä tärkeämpää, se on aina yksi vahvimmista ja arvostetuimmista jumaluuksista.

Muinaisessa Kreikassa meillä on Zeus, Roomassa Jupiter. Slaavilaisessa mytologiassa on Perun ja norjalaisessa panteonissa Thor.

Kaikissa kansanperinteissä on yliluonnollisia voimia, joiden uskotaan aiheuttavan myrskyjä.

Koska muinaisina aikoina ihmiset olivat nykyajan ihmisiin verrattuna enemmän riippuvaisia luonnonolosuhteista, he ovat keksineet kaikenlaisia yliluonnollisia voimia ja olentoja, joita on voitu syyttää myrskyisestä säästä.

Esimerkiksi slaavilaisessa perinteessä lohikäärmeitä ja muita outoja olentoja pidettiin myrskyn aiheuttajina.

Kaikissa perinteisissä tarinoissa, kaikissa mytologioissa ja kaikissa tulkinnoissa myrskyt ovat kuitenkin jotain voittamatonta, uhkaavaa, voimakasta ja väistämätöntä.

Voimme piiloutua myrskyiltä, mutta emme voi välttyä niiltä; luontoäiti on edelleen kaikkivoipa voima, jota ei voi niin helposti voittaa, vaikka meillä olisi kaikki nykyaikainen teknologia.

Myrskyt ovat hyvä esimerkki siitä, miten pieniä me todella olemme luonnon edessä.

Unet Myrskyjen Kanssa

Symbolisessa mielessä käytämme myrskymetaforaa kuvaamaan juuri niitä asioita elämässä, joita tuskin pystymme hallitsemaan. Käytämme sitä kuvaamaan sitä, mitä taustalla tapahtuu, mutta myös sitä, mitä ympärillämme tapahtuu; on asioita, joihin emme voi vaikuttaa millään tavalla.

Unen motiivina myrsky edustaa yleensä joko jonkun voimakkaita tunteita, myrskyisää elämänvaihetta tai olosuhteita, joita meidän on käsiteltävä mutta joita emme voi välttää.

Unien myrskyt edustavat aina joko tunteitamme tai elämäntilanteita, joille emme voi paljonkaan tehdä.

Unet myrskyistä voivat viitata siihen, että on tullut aika tehdä todella suuria muutoksia tai että kohtalomme varmistaa, että selviämme niistä.

Unien myrskyt edustavat aina asioita, joihin emme voi juurikaan vaikuttaa, joita emme voi korjata tai muuttaa, mutta myös niitä, joihin voimme sopeutua ja jotka voimme hyväksyä.

Usein unet myrskyistä heijastavat vain voimakkaita tunteita; joko sellaisia, joita emme voi hallita todellisuudessa tai sellaisia, joita piilotamme ja yritämme tukahduttaa.

Esimerkiksi vihainen yksilö, joka yrittää pysyä rauhallisena tietyn ongelman tai elämäntilanteen suhteen, mutta ei itse asiassa pysty siihen, näkee todennäköisesti unta tuhoisasta ja vihaisesta luonnonilmiöstä, kuten myrskystä, tulivuorenpurkauksesta, lumivyörystä tai muusta vastaavasta.

Tällaiset voimakkaat tunteet tarvitsevat kanavan; jos emme löydä sellaista valveillaolossa, unemme palvelevat tarkoitusta ja auttavat meitä purkautumaan.

Unet Lähestyvästä Myrskystä

Jos näet unessa lähestyvän myrskyn, tarkka tulkinta vaihtelee yksityiskohdista riippuen.

Kaikissa skenaarioissa tämä uni tarkoittaa kuitenkin sitä, että sinua uhataan valveillaolossasi. Kyse voi olla jostain, mitä olet jo epäillyt, tai jostain, mistä et ole vielä tietoinen.

Jälkimmäisessä tapauksessa uni voi olla hyvä varoitusmerkki ja jopa auttaa sinua välttämään vaaran ajoissa tai valmistautumaan haasteeseen, kohtaamiseen tai muuhun.

Jos olet maaseudulla yksin ja näet myrskyn lähestyvän, se tarkoittaa, että kohtaat varmasti asioita, joita et voi välttää, ja vaikka ne olisivat kuinka julmia, sinun ei pidä välttää niitä.

Uni tarkoittaa, että käyt läpi muutosvaiheen, dramaattisen, suuren vaiheen. Sinun on aloitettava kaikki alusta.

Uni symboloi täydellisen puhdistuksen armottomuutta, joka on tuskallista, mutta todella hyödyllistä. Sinun on uskottava itseesi ja pysyttävä vahvana tilanteesta riippumatta.

Tämä uni voi myös kuvastaa sisäistä tarvettasi suureen muutokseen, jonka tunnet, mutta jota sinun on vaikea myöntää.

Elämällä on tapansa osoittaa, että aika on koittanut. Voit käyttää tätä unta ohjeena ja alkaa miettiä uusia mahdollisuuksia ja näkökulmia elämässäsi. Se tuntuu hieman pelottavalta, koska jokainen muutos aiheuttaa jonkinlaista epävarmuutta.

Unet Tuhoisasta Myrskystä

Unet raivoavasta myrskystä, joka tuhoaa kaiken, vie ihmisten hengen, tuhoaa koko kaupungin ja luonnon, edustavat uneksijan sekalaisia, voimakkaita ja vihaisia tunteita.

Syvällä sisimmässäsi olet liekeissä; on asioita, jotka tuntuvat hallitsemattomilta, ja tunteita, jotka ovat ylivoimaisia.

Tunnet itsesi kirjaimellisesti niin avuttomaksi ja vihaiseksi, koska et tiedä, mitä tehdä tilanteessa, johon olet joutunut.

Sinusta tuntuu, että elämäsi on hajoamassa ja olet peloissasi. Uni kuvastaa pelkoa ja avuttomuuden tunnetta, mutta se myös osoittaa, että et voi hallita kaikkea ja että sinun ei pitäisi tuntea huonoa omaatuntoa tämän tosiasian vuoksi, vaikka se olisi kuinka julmaa.

Tämä uni kertoo muutoksen hyväksymisestä ja muutoksen väistämättömyydestä, jonka meidän kaikkien on käytävä läpi.

Unet Myrskyn Keskelle Joutumisesta

sonhar com tempestade

Jos näet unta, että olet joutunut myrskyyn, se tarkoittaa, että elämässäsi on ihmisiä ja tilanteita, joille et voi tehdä paljonkaan, koska sinulla ei ole vahvaa mielipidettä mihinkään, etkä samalla tunne oloasi mukavaksi.

Sinusta tuntuu, että sinun pitäisi olla keskittyneempi ja uskollisempi omille päätöksillesi. Sinua on helppo manipuloida ja annat muiden vaikuttaa päätöksiisi tai päättää puolestasi. Tämä saa sinut tuntemaan itsesi turhautuneeksi ja vihaiseksi itsellesi.

Unelma myrskyyn joutumisesta heijastaa tällaista tilannetta. Se, jolle olet antautunut, ilman suurempia ponnisteluja muuttaa mitään.
Uni tarkoittaa, että sinun pitäisi harkita uudelleen kaikkia viimeisimpiä päätöksiäsi ja tekojasi; sinun pitäisi luottaa paljon enemmän intuitioosi.

Kuuntele, mitä muut sanovat, mutta ajattele enemmän sitä, mitä todella haluat elämässäsi, et sitä, mitä muut haluavat sinulta.

Unet Myrskyävästä Merestä

Myrskyisästä merestä kertovilla unilla on erityisen vahva merkitys, mutta ne eivät ole yhtä yleisiä kuin muut myrskyiset unet.

Jos näet unta siitä, että olet kaukana rannasta tai jopa eksyksissä merellä, ja sää on pelottava ja raivoisa myrsky leikkii aluksellasi kuin lelulla, se tarkoittaa, että sinusta tuntuu kuin olisit menettänyt hallinnan asioihin, jotka vaivaavat sinua todellisuudessa.

Jos käy niin, että myrsky rikkoo laivan ja olet uppoamassa, tämä kuvastaa sitä, että huonot asiat ovat väistämättömiä. Tämän unen ei kuitenkaan tarvitse missään nimessä olla negatiivinen.

Se voi myös tarkoittaa, että sinulla on suuri sisäinen voima voittaa vaikeat ajat, vaikka ne olisivat kuinka vaikeita.

Jos onnistut pysymään veneessäsi ja pysymään kurssissa jopa näin vaikeissa olosuhteissa, uni tarkoittaa, että olet varmasti paljon vahvempi ja rohkeampi kuin uskotkaan.

Sinun pitäisi olla ylpeä itsestäsi ja keskittyä elämään.

Unia Ohi Kulkevasta Myrskystä

sonhar com tempestade

Unet myrskyn näkemisestä tai maan näkemisestä myrskyn mentyä ohi ovat unia, jotka tuovat sekä helpotusta että surua. Nämä unet tarkoittavat, että sinun on käytävä läpi myrskyisiä elämänvaiheita kasvaaksesi, kehittyäksesi ja edistyäksesi.

Tämä on uni uhrauksista tai menetyksen hyväksymisestä.

Jokaisen meistä on kohdattava vaikeita aikoja, muuten emme pystyisi arvostamaan kaikkia hyviä aikoja.

Ehkä olet kohdannut epäonnistumisen tai menetyksen lähimenneisyydessäsi, ja sinun on tietysti vaikea käsitellä sitä.

Tämä uni kuitenkin viittaa siihen, että se on ohi, ja sinun on vain myönnettävä ja hyväksyttävä, että se on ohi; jotain on poissa, mutta elämä jatkuu.

Myrskyisän elämänvaiheen jälkeen ihmiset tuntevat olonsa uupuneeksi mutta helpottuneeksi.

Tämä uni viittaa siihen, että olet astumassa uudelle tielle. Kerää rohkeutesi ja jatka eteenpäin, rohkeasti ja hymy kasvoillasi.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!

0 Comments