Peili – Unien Merkitys Ja Symboliikka


Peilit ovat esineitä, jotka heijastavat valoa siten, että peilin edessä oleva ympäristö heijastuu ja näkyy peilin sisällä.

Ihmiset käyttävät niitä yleisesti puhdistaakseen tai ihaillakseen itseään, koristetarkoituksiin ja arkkitehtuurissa, mutta myös liikenteessä, jotta kuljettajat näkevät alueen, joka on muuten näkymätön, ja jotta ajaminen olisi turvallisempaa.

Ennen peilin keksimistä ihmiset käyttivät liikkumattomia vesipintoja. Ensimmäiset ihmisen valmistamat peilit tehtiin kiillotetusta kivestä, kuten obsidiaanista. Tällaisia esimerkkejä on löydetty Anatoliasta, Turkista, ja ne ovat peräisin noin vuodelta 6000 eaa.

Myös kiillotettua kuparia käytettiin peilinä Mesopotamiassa ja Egyptissä 4000 eaa. ja 3000 eaa. ajalta. Keski- ja Etelä-Amerikasta on löydetty kiillotettuja kivipeilpejä, jotka ovat peräisin vuodelta 2000 eaa. Kiinassa ja Intiassa peilit valmistettiin sekametalleista, kuten kuparista.

Lasi oli erinomainen ja haluttu materiaali peilien valmistukseen, koska se tuotti heijastuksia, joissa oli vain vähän epätarkkuutta.

Lasin haittapuolena on sen heijastuskyvyn puute, joten sitä oli tarpeen sekoittaa metallien kanssa sen lisäämiseksi. Plinius vanhempi kirjoitti, että metallipäällysteiset lasipeilit keksittiin Sidonissa (Libanonissa) ensimmäisellä vuosisadalla jKr.

Ensimmäiset lasipeilit olivat hyvin hauraita ja ohuita, ja tämän ja niiden kalleuden vuoksi käytettiin 1800-luvun lopulle asti pääasiassa metallipeilejä, jotka oli yleensä valmistettu teräksestä.

Peilit ovat esine, jota useimmat ihmiset käyttävät päivittäin, ja siksi ne löytävät usein tiensä myös uniin. Peiliunilla ei yleensä ole niin yleistä merkitystä elämässämme, mutta joissakin tapauksissa niillä on tärkeä viesti uneksijalle.

Peilien tärkein ominaisuus on niiden heijastavuus. Tämän vuoksi peilit edustavat itsearviointiprosessia. Unella voi olla yhteys siihen, miten koet itsesi, sekä siihen, miten haluat muiden näkevän sinut.

Nämä unet voivat usein paljastaa itserakkauteen ja itsetuntoon liittyviä ongelmia, minkä vuoksi niitä ei pidä jättää huomiotta.

Peilit unissa ovat usein merkki hyvistä aikomuksista, nöyryydestä ja puhtaasta sydämestä. Se on osoitus arvostuksesta heidän avuliaan ja ystävällisen luonteensa vuoksi.

Peili – Unen Merkitys Ja Symboliikka

unelma peilistä

Unelma peilin ostamisesta – Jos näit unta peilin ostamisesta ostamalla sen, uni voi edustaa neuvoa tehdä itsearviointia tai yrittää ymmärtää paremmin tarpeitasi ja toiveitasi.

Tämä uni voi myös viitata siihen, että joku, jota et tunne, ihailee ja kehuu sinua.

Unelma peilin myynnistä – Jos näit unta, että myit peiliä, uni on yleensä merkki vääristä kohteliaisuuksista, joita sinulle on tehty tai joita sinä olet tehnyt jollekin, josta et välitä.

Unelma peilin saamisesta lahjaksi – Jos näit unta peilin saamisesta lahjaksi joltakulta, uni voi kertoa odotuksistasi kyseistä henkilöä kohtaan tai odotuksistasi jotakuta muuta kohtaan. Joissakin tapauksissa uni osoittaa, että olet miettinyt, oletko vastannut jonkun odotuksia.

Unelma siitä, että annat jollekulle peilin lahjaksi – Jos näit unta siitä, että annat jollekulle peilin lahjaksi, uni on merkki ihailustasi kyseistä henkilöä tai jotakuta muuta kohtaan.

Se voi viitata siihen, että saat joltakulta hyvän neuvon, joka auttaa sinua ratkaisemaan jonkin ongelman pitkällä aikavälillä.

Unelma peilin rikkomisesta – Peilin rikkomisella on yleensä negatiivinen merkitys, ja kun näet siitä unta, merkitys riippuu siitä, rikoitko peilin tahallasi vai oliko se vahinko.

Jos kyseessä oli onnettomuus, uni voi olla osoitus huonosta onnesta, jota saatat kokea ja epäonnistua joissakin hankkeissa. Jos rikoit unessasi tarkoituksella peilin, tämä uni voi olla merkki halukkuudestasi ja motivaatiostasi muuttaa ja päästä eroon huonoista tavoista ja uskomuksista.

Se voi viitata henkilökohtaisten muutosten ja muutosten tekemiseen väkisin.

Unet peilin rikkomisesta voivat viitata siihen, että teet jotain moraalisi ja luontosi vastaista saadaksesi jotain haluamaasi, kuten työpaikan tai voittaaksesi kilpailijan.

Unelma rikkinäisestä peilistä – Jos olet nähnyt unta rikkinäisen peilin näkemisestä tai käyttämisestä, uni on merkki siitä, että sinulla on huono minäkuva tai et näe itseäsi oikeassa valossa. Ehkä pidät itseäsi parempana tai huonompana kuin todellisuudessa olet.

Se voi myös viitata siihen, että aliarvioit itseäsi ja et arvosta ominaisuuksiasi.

Rikkinäisen peilin näkeminen unessa voi viitata siihen, että joku saattaa pettää tai pettää sinut.

Peilin puhdistamisesta haaveileminen – Jos näit unta, että puhdistat peiliä ja pyyhit siitä likaa, uni on todennäköisesti hyvä merkki, joka kertoo muutoksista, joita olet käymässä läpi ja jotka muuttavat persoonallisuuttasi.

Peilin puhdistaminen unessa on usein merkki siitä, että joku palkitsee sinut palveluksista ja avusta, jonka olet tehnyt hänelle. Se voi myös tarkoittaa, että teet jollekin palveluksen, usein jollekin perheenjäsenellesi.

Likainen peili – Jos näit unta likaisesta peilistä, uni yleensä paljastaa joitakin huonoja tapojasi, jotka vahingoittavat sinua ja elämääsi. Nämä tavat voivat myös vääristää käsitystäsi itsestäsi ja heikentää itsetuntoasi.

Uni on merkki siitä, että sinun on päästävä eroon näistä tavoista pian.

Unelma siitä, ettet näe peilikuvasi peilissä – Jos näit unta siitä, ettet näe peilikuvasi peilissä, mutta et näe peilikuvasi sisällä, unta tulisi pitää varoitusmerkkinä. Tämä uni voi viitata identiteettisi menettämiseen jostain syystä.

Ehkä jotkut elämäntilanteesi edellyttävät, että mukautut toisten ihmisten toiveisiin ja haluihin ilman, että voit kieltäytyä siitä.

Jos näet unta siitä, ettet näe peilikuvasi peilistä, se voi myös tarkoittaa, että olet ymmärtänyt, ettet tehnyt virhettä jossakin tilanteessa, vaikka olit vakuuttunut siitä.

Näe unta siitä, että näet jonkun toisen peilikuvan oman peilikuvasi sijaan – Jos näit unta siitä, että näet peilissä jonkun toisen peilikuvan itsesi sijaan, uni voi olla merkki henkilökohtaisista muutoksista ja muodonmuutoksista, joita olet käynyt läpi ja tunnet itsesi täysin erilaiseksi ihmiseksi.

Se voi myös viitata siihen, että tehdään jotakin tavanomaisesta poikkeavaa.

Jos näet unessa peiliin katsoessasi jonkun toisen henkilön heijastuksen, se voi olla merkki jostakin uskollisesta ystävästä, joka pitää vikaasi omana vikanaan.

Unelma peilin putoamisesta maahan – Jos näit unta peilin putoamisesta maahan, uni on luultavasti merkki halustasi muuttaa jotakin osaa persoonallisuudestasi tai ulkonäöstäsi.

Huuruisesta peilistä haaveileminen – Jos näit unta peilistä, joka oli niin sumuinen, ettet nähnyt kuvaasi kunnolla, uni on merkki siitä, että sinulla on hämmentynyt käsitys itsestäsi ja identiteetistäsi.

Et luultavasti tiedä, oletko menossa oikeaan suuntaan ja seuraatko todellisen sydämesi toiveita. Olet luultavasti epävarma siitä, mikä on todellinen tarkoituksesi elämässä.

Unelma mustasta peilistä – Jos näit unta mustasta peilistä, uni ei ole hyvä merkki. Se merkitsee usein masennusta, toivottomuutta ja uskonmenetystä.

Ehkä tunnet olevasi eksyksissä identiteettisi suhteen etkä tiedä, mitä toimia. Ehkä sinusta tuntuu, että ulkonäkösi ei vastaa sitä, kuka todella olet.

Kylpyhuoneen peilistä haaveileminen – Jos näit unessa kylpyhuoneen peilin, uni on merkki siitä, että sinun pitäisi ottaa aikaa itsellesi ja vaalia persoonallisuuttasi ja tarpeitasi.

Unelma suuresta peilistä – Jos näit unessasi suuren peilin, uni saattaa kuvastaa yritystäsi arvioida elämääsi suuremmasta näkökulmasta. Saatat haluta muuttaa tapaa, jolla esität itsesi muille. Jos pukeuduit peilin edessä, uni liittyy yleensä arvomaailmaan ja ulkoiseen olemukseen.

Käsipeilistä haaveileminen – Jos näit unta pienestä peilistä, uni paljastaa usein halusi arvioida jatkuvasti itseäsi ja arvoasi. Joissakin tapauksissa uni paljastaa turhamaisuutesi ja pakkomielteesi ulkonäkösi suhteen.

Käsipeilistä näkyvä uni voi olla merkki siitä, että sinun on rentouduttava hieman ja lakattava murehtimasta muiden ihmisten mielipiteitä sinusta. Sinun ei tarvitse olla täydellinen.

Unelma siitä, että näet itsesi alasti peilissä – Jos olet nähnyt unta siitä, että näet itsesi alasti peilissä, uni on usein huono merkki. Joidenkin tulkintojen mukaan se, että näet itsesi alasti peilissä, on merkki sairaudesta, jota saatat yrittää piilottaa muilta.

Unelma kehystetystä peilistä – Jos olet nähnyt unta kehystettyyn peiliin katsomisesta, uni kuvastaa yleensä nöyryyttä ja vaatimattomuutta. Et halua erottua joukosta, ja olet onnellisin, kun et ole valokeilassa.

Unelma peiliin katsomisesta – Jos näit unta peiliin katsomisesta, uni on luultavasti hyvä merkki, joka osoittaa, että pystyt näkemään joidenkin ihmisten aikeet läpi ja pystyt reagoimaan ajoissa estämään heitä vahingoittamasta sinua.

Joissakin tapauksissa tämä uni voi viitata siihen, että muutat henkilökohtaista tyyliäsi ja joitakin tärkeimpiä tapojasi kopioidaksesi sellaisen henkilön elämäntyyliä ja ulkonäköä, josta pidät ja jota ihailet.

Hälyttää peilin ripustamisesta seinälle – Jos olet nähnyt unta peilin ripustamisesta seinälle, uni on yleensä merkki siitä, että joku pitkäaikainen ihailija vihdoin lähestyy sinua ja myöntää, miltä sinusta tuntuu.

Unelma peilistä heijastuvista eläimistä – Jos näit unta eläinten heijastumisesta peilissä, tämä uni ei ole hyvä merkki. Tämä uni voi viitata vaikeisiin aikoihin, onnettomuuksiin ja menetyksiin, joita saatat kokea pian. Se on merkki hyvän onnen menetyksestä ja pettymyksistä.

4.7/5 - (3 votes)

Like it? Share with your friends!

0 Comments