Puu – Unien Merkitys Ja Symboliikka


Unemme ovat täynnä ihania symboleja, jotka heijastavat persoonallisuuttamme, näkökulmia, asioita, joista pidämme ja joista emme pidä, asioita, joita emme tiedä syvällä sisimmässämme, sekä tukahdutettuja ja unohdettuja tunteita.

Unilla on vieläkin tärkeämpi merkitys ihmisille, jotka ovat hyvin uskonnollisia ja hurskaita, sekä niille, jotka ovat vaihtoehtoisesti hengellisiä.
Kristityt tulkitsevat unet usein erityisinä viestintäkanavina taivaallisten voimien, jopa Jumalan, kanssa. Uniemme raamatulliset tulkinnat ovat täynnä symboliikkaa.

Raamattu itsessään on täynnä lukemattomia symboleja, jotka voivat auttaa meitä ymmärtämään paremmin maailmaa, jossa elämme, millä tahansa tasolla. Uskonnolliset ihmiset katsovat elämää omasta erityisestä näkökulmastaan. He näkevät maailman paikkana, johon kristinuskon pyhät voimat ovat vaikuttaneet suuresti.

Koska monet symbolit esiintyvät Raamatussa, niillä on vielä erityisemmät merkitykset, kun ne esiintyvät unissamme.

Tiettyjen ajatusten, esineiden, motiivien jne. raamatullista symboliikkaa on joskus vaikea tulkita sekä uni-ilmiönä että hereillä ollessamme, koska raamatullinen symboliikka on luonteeltaan monimutkaista.

Raamatullisilla motiiveilla, jotka esiintyvät sekä valveillaolossa että unissa, on monia merkityksiä; ne ovat arvokkaita vertauskuvia omasta maallisesta elämästämme. Yksi tällainen motiivi on puu.

Mitä puu edustaa Raamatussa? Mikä on unissamme esiintyvän puun raamatullinen merkitys?

Ensinnäkin on tärkeää mainita, että puu esiintyy Raamatussa useaan otteeseen eri muodoissaan (riippuen siitä, mihin “puun idean” osa-alueeseen viittaat).

Jos tarkastelemme tätä ajatusta laajemmasta näkökulmasta, voimme tulkita sen puukasviksi (esim. puut Eedenin puutarhassa, oliivipuu, akaasia) tai yksinkertaisesti materiaaliksi (esim. erilaiset puiset esineet, puuraaka-aine). Kun puhumme unelmista, viittaamme kuitenkin yleensä puuhun raaka-aineena.

Puu liitetään Raamatussa ihmisluontoon; sitä pidetään materiaalina, joka on turmeltuva ja muuttuva, aivan kuten ihmisluontokin. Toiset tulkinnat viittaavat elävään puuhun, kuten puun oksaan tai johonkin muuhun, ja ne liitetään itse Kristukseen.

Raamatun Tulkinta Puusta Unessa

Sonhar com Madeira

Yleisesti ottaen puun raaka-aineesta ei haaveile kovinkaan usein.

Unelmiimme tulee kuitenkin useita puusta tehtyjä esineitä. Mitä tulee yhteyteen raamatullisiin motiiveihin, on hyvä mainita joitakin yleisimpiä puulajeja, joita käytetään materiaalina pyhien tekstien mukaan, ja nämä ovat setripuu, akaasiapuu ja oliivipuu.

Esimerkiksi 2. Mooseksen kirjassa mainitaan, että siellä on alttari, joka on tehty akaasiapuusta. Kuninkaiden kirjassa sanotaan, että kaksi kerubin hahmoa on tehty oliivipuusta, samoin kuin pyhäkön sisäänkäynti jne.

Jos ajattelemme näitä puumotiiveja, voimme sanoa, että ne ovat tavallaan positiivisia symboleja, ja niitä voidaan pitää jopa pyhinä. Näitä puita käytettiin tiettyjen pyhien esineiden valmistukseen, joten myös puu voitiin nähdä pyhänä.

Lisäksi se on jotakin, joka on muutettavissa, muunneltavissa, hyödyllinen ja käytännöllinen. Puulla on Raamatussa erityinen merkitys, varsinkin jos muistaa, että Kristus itse oli puuseppä. Siksi puu on materiaalina arvokas ja merkityksellinen asia kaikille kristityille.

Eri puilla, joista puumateriaali on saatu, on Raamatussa erilaisia symbolisia merkityksiä.

Jos näet unta tietyntyyppisestä puusta, voi olla hyödyllistä tietää puun merkitys. Esimerkiksi palmu yhdistetään voitokkaisiin tuloksiin ja henkilökohtaiseen voimaan, kun taas oliivipuuta pidetään keinona, jonka avulla pidämme yhteyttä Jumalaan.

Akaasia ja setri ovat tunnetusti Israelin maasta kotoisin olevia puita, joten on luonnollista, että ne esiintyvät usein Raamatussa. Yleisesti ottaen puut ovat tiedon, viisauden ja pitkäikäisyyden symboleja.

Jos näet unta puusta ja puuesineistä, se tarkoittaa, että asiat, joista et ollut tietoinen, saavat vihdoin jonkinlaisen muodon, jonka voit huomata ja tunnistaa. Saatte kosketuksen näihin asioihin, ideoihin ja käsitteisiin.

Joko joudut kohtaamaan tiettyjä asioita, joita haluaisit välttää, tai päinvastoin otat vastaan joitakin hyviä ja myönteisiä asioita, jotka ovat vihdoin toteutumassa todellisuudessasi.

Unet Puusta Tehdystä Veneestä

Raamatullinen tulkinta unesta, jossa näet puuveneen, kertoo, että olet valmis uuteen matkaan, symbolisessa mielessä. Olet vihdoin valmis ottamaan edes yhden askeleen eteenpäin ja jatkamaan elämääsi, varsinkin jos sinua on vaivannut jokin asia pitkään.

Tarkka tulkinta kuitenkin vaihtelee muiden tekijöiden mukaan.

Jos esimerkiksi puuvene on paikoillaan, se tarkoittaa, ettet halua mennä eteenpäin tai tunnet olevasi sidottu etkä pysty etenemään eteenpäin. Yritä miettiä, estävätkö pelkosi sinua löytämästä uusia mahdollisuuksia vai onko siihen jokin ulkoinen tekijä.

Jos vene liikkuu, se on hyvä. Se tarkoittaa, että tunnet itsesi vapaaksi, seikkailunhaluiseksi ja valmiiksi löytämään todellisen kohtalosi. Jos vene on jatkuvassa liikkeessä, se tarkoittaa, että kaikki elämässäsi on hallinnassa; tapahtumien kulku etenee juuri niin kuin haluat.

Jos vene liikkuu liian nopeasti, se tarkoittaa, että olet menettämässä elämäsi hallinnan; et voi ohittaa ongelmia. Tämä uni muistuttaa sinua siitä, että sinun on ryhdistäydyttävä ja otettava elämäsi omiin käsiisi.

Unet Puusta Tehdyistä Ihmisistä

Unet puusta tehdyistä ihmisistä voivat olla varsin häiritseviä; ainakin ne ovat erityisen harvinaisia. Jos kuitenkin näit juuri tällaisen unen, se tarkoittaa, että epäilet läheistesi uskollisuutta.

Ihmiset yrittävät manipuloida ja pettää sinua, mutta sinä pystyt näkemään heidän puunaamioidensa läpi.

Sinua ei ole helppo huijata, mutta se saa sinut tuntemaan olosi hyvin turhautuneeksi. Sinusta tuntuu, että olet menettänyt kaiken sen tuen, joka sinulla oli aiemmin. Sinusta tuntuu, ettet voi luottaa kehenkään, et edes ystäviisi.

Toisaalta tämä uni voi osoittaa, että käyttäytymisesi on saanut muut ihmiset käyttäytymään kuin he olisivat kirjaimellisesti puusta tehtyjä. He vaikuttavat tunteettomilta ja täysin kuuroilta kutsuillesi, koska sinä olet se, joka on pettänyt heitä monta kertaa.

Saatat ajatella, että se on jotain hauskaa ja merkityksetöntä, mutta jotkut ihmiset ovat herkkiä ja tunteellisia ja saattavat loukkaantua sanoistasi.

Unet puisista ihmisistä merkitsevät aina sitä, että sinun ja läheisten ihmisten välillä on suuri etäisyys.

Unia Puukäsistä

Unet puukäden näkemisestä tai, mikä vielä pahempaa, puukädestä eivät ole yleisiä, mutta niillä on erittäin vahva symboliikka.

Tällainen uni kuvastaa syvää turhautumistasi siihen, ettet pysty muuttamaan tai hallitsemaan tiettyjä asioita nykyisessä elämäntilanteessasi. Tunnet kirjaimellisesti olevasi vammainen, rajoitettu, häkissä, ansassa.

Tämä uni tarkoittaa, että teet jatkuvasti jotain väärin, joten et aina onnistu parantamaan elämääsi. Yritä miettiä, mikä se on. Ehkä tässä unessa on muitakin merkkejä puukäsistä, esimerkiksi jos kosketat tiettyä esinettä; yritä muistaa, mikä esine oli.

Puiset kädet unessa symboloivat myös tunteiden tukahduttamista. Et pysty ilmaisemaan tunteitasi; et tiedä, miten lähestyä tiettyjä ihmisiä.

Tämä uni saattaa kuvastaa varautunutta ja hieman kylmää persoonallisuuttasi, joka saa sinut tuntemaan olosi epämukavaksi syvällä sisimmässäsi, vaikka oletkin vakuuttanut itsellesi, että se on vain osa vahvaa luonnettasi.

Sinulta puuttuu rakkautta ja hellyyttä muilta, koska et anna itsesi näyttää heikkouksiasi.

Unet Puuesineistä

Unissa esiintyviä puuesineitä on monia. On mielenkiintoista huomata, että Raamatussa on useita puusta tehtyjä esineitä. Unissasi nämä voivat edustaa eri asioita.

Positiivista on, että jos teet puisia esineitä, se on hyvä merkki. Se edustaa halukkuuttasi muuttaa asioita, luoda, parantaa taitojasi ja kykyjäsi. Tällainen unelma on rohkaiseva, sillä se tarkoittaa, että saavutat suuria asioita itse.

Jos näet ympärilläsi monia tai useita puisia esineitä, se tarkoittaa, että monet asiat estävät sinua etenemästä elämässäsi.

Olet nyt jumissa, ympärilläsi on ihmisiä, velvollisuuksia ja vastuuta, joita et koskaan halunnut, mutta jotka ovat kuitenkin täällä.

Älä panikoi, vaan yritä käsitellä näitä asioita askel askeleelta ja poistaa ne elämästäsi yksi kerrallaan.

5/5 - (4 votes)

Like it? Share with your friends!

0 Comments