Silmät – Unien Merkitys Ja Symboliikka

Silmät ovat ikkuna ihmisen sieluun; ne ovat ikkuna, jonka kautta voimme nähdä hänen ajatuksensa, sanoi kuuluisa Victor Hugo. Me uskomme samaan.

Kaikkialla maailmassa, kautta aikojen, historian ja eri kulttuurijärjestelmien, ihmiset ovat aina uskoneet, että silmät voivat kätkeä ja paljastaa paljon. Tavallaan nämä ominaisuudet ovat yhteisiä kaikille eläville olennoille.

Meillä ihmisillä silmät voivat kertoa paljon siitä, millainen luonne niiden takana on. Vaihtoehtoisesti ainakin uskomme, että voimme nähdä niiden läpi ja saada paremman käsityksen jonkun persoonallisuudesta.

Silmät ovat symbolisena ja metaforisena motiivina läsnä kaikissa kansanuskomuksissa, mytologioissa ja taikauskoissa kaikkialla maailmassa.

Muutamia suosituimpia ja tunnetuimpia mainitakseni, olet luultavasti kuullut egyptiläisestä Udjatista ja tunnetusta ja salaperäisestä Kaikkinäkevästä Silmästä. Horuksen silmä eli Udjat on muinainen egyptiläinen talismaani, joka edustaa kuninkaallista valtaa, terveyttä ja suojelua (se on periaatteessa taikakalu huonoa onnea ja pahoja henkiä vastaan).

Toinen hämmästyttävä esimerkki on kaitselmuksen silmä, joka liittyy erilaisiin käsitteisiin, mysteereihin ja uskomuksiin (kaikkinäkevän silmän symboli, jonka juuret ovat kristinuskossa, jossa se esitetään Jumalan silmänä).

Sitä pidetään myös suojaavana ja voimakkaana symbolina.

Silmäsymboliikan Taika

Olet luultavasti nähnyt muitakin hämmästyttäviä esimerkkejä voimakkaista silmätaikakaluista. Yksi niistä on nazar, syvänsinisestä ja kirkkaasta, valkoisesta ja mustasta lasista valmistettu silmän muotoinen amuletti, jonka tarkoituksena on suojella kantajaansa pahoilta silmiltä ja epäonnelta.

Se on peräisin ottomaanien turkkilaisilta, ja se on yleinen Azerbaidžanista Makedoniaan.

Niin sanottu paha silmä on yleismaailmallinen huonon onnen ja epäonnen symboli. Tarkemmin sanottuna se on itse asiassa eräänlainen kirous, jonka mukaan joku on noiduttu pahalla silmällä. Se tapahtuu yleensä silloin, kun uhri ei ole tietoinen.

Ihmiset kaikkialla maailmassa ovat keksineet kaikenlaisia talismaaneja, jotka suojaavat heitä tätä kirousta vastaan; ne on yleensä muotoiltu silmiksi.

Yksi kuuluisimmista antiikin filosofeista, Platon, totesi, että ihmissielulla on silmä, joka on välttämätön totuuden ymmärtämiseksi. Silesius, tunnettu mystikko, lääkäri ja pappi 1600-luvulla, meni vielä pidemmälle.

Hän väitti, että ihmissielulla on kaksi silmää, joista toinen on suunnattu aikaan ja toinen ikuisuuteen. Nämä ovat esimerkkejä siitä, miten vahva symboliikka silmillä on.

Silmiä käytetään näkemiseen, mutta myös siihen, että niiden läpi nähdään. Kuuluisa antropologi Desmond Morris pitää silmiä yhtenä ihmisen kasvojen mielenkiintoisimmista ja informatiivisimmista piirteistä.

Se on ensimmäinen asia, jonka ihmiset huomaavat toisesta ihmisestä; he katsovat ensin toisen silmiin ennen kuin huomaavat mitään muuta.

Psykologiset tutkimukset ja tilastot ovat osoittaneet tämän hyvin.

Unet, Joissa On Silmät

sonhar com olhos

Nyt kun olemme tarkastelleet, miten voimakkaita silmät voivat olla symbolisesti, tutustutaanpa tämän motiivin voimaan unissamme.

Mitä tarkoittaa nähdä unta silmistä ja miten voimme tulkita tällaisia unia?

Harvoin ihminen näkee unta yksittäisestä silmämotiivista, mutta jokainen uneksija on varma, jos silmät ovat unen tärkein piirre.

Silmiä ja näkemistä koskevat unet voivat yleisesti ottaen kertoa meille jotakin itsestämme, mutta myös enemmän ympärillämme olevista ihmisistä tai ihmisistä, joita olemme kohtaamassa. Silmät ovat sielumme peili, sanovat monet usein.

Jokaisen henkilön silmien jokainen yksityiskohta on täynnä merkityksiä ja tietoa kyseisestä henkilöstä. Yritä yhdistää unissasi näkemäsi silmät johonkin hereillä olevaan henkilöön.

Jos näet omat silmäsi (esimerkiksi heijastuksessa, peilissä, valokuvassa tai muualla), yritä muistaa, miltä ne näyttivät.

Oudoimpia ja harvinaisimpia silmiin liittyviä unia ovat unet, joissa sinulla on erilaiset silmät kuin synnynnäiset silmäsi; esimerkiksi eriväriset tai -muotoiset silmät, eläimen silmät, demoniset silmät tai jonkun toisen silmät.

Kaikilla näillä unilla on erityisiä merkityksiä. Tarkka tulkinta kuuluu tietysti uneksijalle. Teemme parhaamme antaaksemme mahdollisimman paljon vastauksia näihin monimutkaisiin unelmiin.

Todellisuudessa silmäsymboliikka on voimakasta; unissamme silmämotiiveilla on yhdistettyjä merkityksiä.

Niissä on aina vähän yleistä symboliikkaa, vähän erityistä symboliikkaa ja paljon kaikkein intiimeintä tietoa.

Unia Sinisistä Silmistä

Siniset silmät unissa symboloivat rakkautta, kaipausta ja romantiikkaa. T

hänen unensa tarkoittaa, että kaipaat todennäköisesti jotakuta, joka on kaukana etkä ole nähnyt häntä pitkään aikaan. Se voi olla esimerkiksi hyvä ystävä tai henkilö, johon olet rakastunut.

Siniset silmät symboloivat muistoja.

Uni heijastaa nostalgiaa ja melankoliaa menneistä ajoista.

Yrität unohtaa ja siirtyä eteenpäin, mutta et pysty siihen. Tämä ei ole negatiivinen uni, vaan se kuvastaa vain vaikeuksia, joita meillä on hyväksyä asioita, jotka eivät enää ole entisellään.

Se ei myöskään tarkoita, että asiat olisivat muuttuneet huonompaan suuntaan, mutta ne eivät todellakaan ole ennallaan.

Se tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että kaikki tämä ei estä sinua etenemästä eteenpäin, mutta se ei ole koskaan helppoa.

Siniset silmät, jos haaveilet niistä (vaikka todellisuudessa sinulla ei niitä ole), symboloivat myös yksinäisyyttä. Se tarkoittaa, että kaikki ne vaikeat ajat, jotka käyt läpi yksin, poissa muiden silmistä.

Sinulla on voimia tehdä se ja haluat tehdä sen mieluummin yksin. Et halua muiden näkevän heikkouksiasi.

Unet Vihreistä Silmistä

Vihreät silmät symboloivat mustasukkaisuutta, myrskyisää rakkauselämää ja mahdollista aviorikosta.

Uni viittaa siihen, että kumppanisi ei ole kovin rehellinen sinulle; ei välttämättä niin, että hän pettää sinua, mutta hän ei kerro totuutta jostain asiasta.

Vihreä väri yhdistetään usein valheisiin.

Vihreät silmät edustavat yleensä epärehellisyyttä ja uskottomuutta. Ne voivat kuitenkin symboloida myös valkoisia valheita; ehkä kumppanisi salaa sinulta jotain, mutta ei pahasta tahdosta.

Hän haluaa luultavasti pelastaa sinut vahingolta ja säästää sinut turhalta huolesta.

Unet Ruskeista Silmistä

Unet ruskeista silmistä ovat positiivisia. Ruskeat silmät edustavat romantiikkaa, rakkautta, kiintymystä, lämpöä ja halua.

Hänen unensa viittaa siihen, että joku haluaa sinua kovasti. Kyseessä on todennäköisesti joku läheisesi, jonka on kuitenkin vaikea ilmaista tunteitaan sinua kohtaan.

He luultavasti pelkäävät, että hylkäät heidät. Unen mukaan sinun pitäisi kiinnittää enemmän huomiota siihen, mitä ympärilläsi tapahtuu ja miten ihmiset käyttäytyvät läsnäollessasi.
Voit löytää uusia yhteyksiä johonkin lähiympäristössäsi olevaan henkilöön.

Unet Verenvuotoa Silmät

Unet silmistä, jotka eivät näytä terveiltä tai ovat veriset, ovat negatiivisia asioita riippumatta siitä, näyttävätkö jonkun muun silmät sellaisilta vai sinun.

Tämä uni tarkoittaa, että joku on loukkaantumassa henkisesti. Silmien vuotaminen on myös merkki sairaudesta, joten se olisi hyvä tarkistaa.

Verenvuotavat silmät liittyvät itkuun, suruun, kurjuuteen, suruun ja onnettomuuteen.

Tämä uni tarkoittaa, että sinun pitäisi olla tavallista epäluuloisempi, erityisesti sellaisten ihmisten suhteen, jotka väittävät olevansa ystäviäsi, mutta katoavat, kun sinulla on ongelmia.

Verenvuotavat silmät unissa voivat tarkoittaa, että joku, johon luotit, satuttaa sinua.

Unet Näön Menettämisestä

sonhar com olhos

Unet näön menettämisestä tai vielä dramaattisemmin silmien menettämisestä ovat harvinaisia unia ja erityisen epämiellyttäviä ja pelottavia. Tällaiset unet välittävät aina voimakkaita viestejä, ja sinun tulisi yrittää tulkita ne parhaalla mahdollisella tavalla.

Mahdollisesti tällainen uni viittaa siihen, että et näe, mitä ympärilläsi tapahtuu.

Et esimerkiksi ymmärrä, että joku hallitsee elämääsi, manipuloi päätöksiäsi ja tekojasi.

Se voi myös tarkoittaa sitä, että et ymmärrä, miten toimintasi, käyttäytymisesi ja asenteesi vaikuttavat muiden ihmisten, läheistesi, elämään.
Se voi myös tarkoittaa, ettet näe, tarvitseeko joku apuasi, tukeasi ja rakkauttasi. Yleensä nämä unet ovat negatiivisia, mutta ne voivat auttaa sinua ymmärtämään, että todellisuudessa et ole. Paradoksaalista kyllä, unet näön ja silmien menettämisestä ovat silmiä avaavia unia.

Se on heijastus siitä, mitä et ole todellisuudessa tiedostanut. Katselet ympärillesi, mutta keskittymisesi on kapea, etkä näe erilaisia asioita.

Kyse voi olla myös jostain tulevaisuuteen liittyvästä asiasta; kapeakatseisen näkökulmasi vuoksi olet menettämässä arvokkaita tilaisuuksia.

Unia siitä, että sinulla on silmät, jotka eivät ole omasi

Unet silmistä, jotka eivät ole kuin oikeat silmäsi, ovat hämmentäviä ja epämukavia.

Tällaiset unet itse asiassa heijastavat niitä persoonallisuutesi osia ja puolia, joista et ole tietoinen todellisuudessa.

Jos näet unta erivärisistä silmistä kuin luonnollisesta silmiesi väristä, ne heijastavat ajatuksia ja käsitteitä, jotka liittyvät tiettyyn silmien väriin liittyviin unelmatulkintoihin.

Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että tämä tai tuo tunne huolestuttaa sinua, joten sinun pitäisi miettiä sitä.

Jos näet unta silmistä, jotka eivät ole inhimilliset, annat vaistojesi ohjata itseäsi järjen sijaan (esimerkiksi jos näet unta, että sinulla on eläimen silmät).

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment