Tiikeri – Unien Merkitys Ja Symboliikka


Tiikerit ovat kaikista suurista kissoista voimakkaimpia, ainakin monet ovat samaa mieltä. Tiikerit ovat suurimpia ja vahvimpia. Monissa kulttuurijärjestelmissä eri puolilla maailmaa nämä kauniit ja majesteettiset kissaeläimet kantavat ylpeänä kuninkaallisen ja kaikkivoipaisen ominaisuutta.

Tällä suurella, mutta ketterällä ja taitavalla suurella kissalla on erityinen asema monissa mytologisissa järjestelmissä ja symbolimaailmassa.

Tiikerisymboliikka on erityisen voimakasta Kaukoidän yhteiskunnissa. Esimerkiksi kiinalaisessa perinteessä tiikereitä pidetään voimakkaina ja maagisina olentoina. Kiinalaiset arvostavat ja palvovat niitä suuresti. Valkoisen tiikerin uskotaan olevan yksi maailman neljästä vartijasta muinaisen kiinalaisen uskomuksen mukaan.

Kiinassa tiikerit yhdistetään rikkauteen, kuninkaallisuuteen, taikuuteen ja valtaan. Lisäksi niitä pidetään erittäin henkisinä olentoina, joilla on monia yliluonnollisia ja jumalallisia piirteitä sekä voimia ja kykyjä.

Ennen kuin siirrymme käsittelemään tiikereitä koskevia unelmatulkintoja, olisi hyvä tietää enemmän näiden ihanien suurten kissojen symbolisista ja mytologisista merkityksistä.

Kuten olemme jo maininneet, kiinalainen symboliikka on ehkä paras lähde tiikerin voiman tulkitsemiseksi. Kaikissa kiinalaisissa pyhissä paikoissa, kuten temppeleissä, muinaisissa hoveissa ja kuninkaallisissa rakennuksissa, on tiikeriaiheita, jotka on taitavasti ja täydellisesti sovitettu upeaan ja tyylikkääseen kiinalaiseen sisustukseen.

Tiikeri-aiheita on yleensä vaatteiden (miesten, ei koskaan naisten) ja erilaisten pyhien esineiden koristeluissa.

Tiikerit yhdistetään auringon energiaan, ja lähes kaikki aasialaiset kulttuurit ovat samaa mieltä. Tiikerin symboliikka liittyy läheisesti auringon, kesän ja tulen energiaan.

Kaikissa käsitteissä tiikerit edustavat rikkautta, vaurautta, hallitsevuutta, kuninkaallisuutta ja energiaa, mutta myös anteliaisuutta ja valaistumista.

Tiikereillä ei ole vain tärkeä rooli kiinalaisessa kulttuurissa; kiinalaiset uskovat, että viisi tiikeriä on vastuussa kaiken tasapainon luomisesta tässä maailmassa.

Nämä ovat talven ja veden musta tiikeri, syksyn ja metallielementin valkoinen tiikeri, kevään sininen tiikeri, joka liittyy maa-elementtiin, kesän ja tulen punainen tiikeri sekä aurinkoon liittyvä keltainen tiikeri.

Nämä tiikerit hallitsevat maailmaamme ja pitävät sen tasapainossa ja harmoniassa.

Unia Tiikeristä

Tiikerisymboliikkaan liittyy paljon muutakin, mutta nyt sinulla on käsitys siitä, miten näitä kauniita kissoja tarkastellaan henkisten merkitysten kannalta. Muissa kulttuureissa on tietysti eroja, mutta useimmat ihmiset ovat kuitenkin yhtä mieltä tiikerien symbolisesta ja todellisesta voimasta.

Tiikereitä pidetään kaikkialla maailmassa voimakkaina, todellisina, vaarallisina ja upeina. Mitä tarkoittaa, kun tämä majesteettinen eläin vierailee unissasi?

Koska tiikerit liittyvät mainittuihin käsitteisiin, on loogista olettaa, että tiikerin unen symboliikka on erityisen vahva. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, miten hän esiintyy unissasi.

Perusmerkityksen mukaan tiikerit edustavat voimaa ja energiaa. Tämä energia voi olla kaunista, kirkasta, voimakasta, lupaavaa ja hyödyllistä, mutta myös vaarallista, tuhoisaa ja hallitsematonta.

Tiikerit unissa symboloivat raakaa energiaa, voimaa, vahvaa tahtoa, ylpeyttä ja kunniaa, mutta myös ylimielisyyttä, itsehillinnän puutetta ja julmuutta. Kuten kaikkien voimakkaiden symbolisten olentojen kohdalla, niiden energia voi olla erittäin hyödyllistä tai kääntyä sinua vastaan.

Unissa hän voi olla rohkaiseva ja voimaannuttava, mutta myös uhkaava, vaarallinen ja tuhoisa.

Riippuu myös siitä, kuvastaako tiikeri unessasi omaa mielentilaasi ja tunteitasi vai jonkun toisen ihmisen mielentilaa ja tunteita.

Tiikeri unessasi voi ilmentää voimakkaita tunteitasi, toiveitasi ja ajatuksiasi, mutta myös ihmisiä, jotka ovat osa elämääsi. Keskity siihen, miten tiikeri ilmestyi ja mitä se teki unessasi.

Muista myös tarkat tunteesi unesi tiikeriä kohtaan.

Unet Tiikerin Näkemisestä Luonnossa

Jos näet unta tiikerin näkemisestä viidakossa tai jossain muualla vapaudesta, tällä unella voi olla kaksi mahdollista merkitystä.

Toisaalta tiikeri edustaa tarvetta antaa huolien ja ongelmien mennä pois, pitää taukoa niistä, olla vapaa ja rajoittamaton. Sinulla on paljon kasautunutta energiaa, ja haluat olla vapaa.

Tiikeri on ruumiillistuma (epä)tietoisesta halustasi katkaista kaikki siteet, jättää ongelmat taaksesi ja ottaa taakka pois elämästä, ainakin hetkeksi.

Toisaalta tiikeri luonnossa edustaa samaa ajatusta, mutta se heijastaa vain hyvää puolta, eli sinulla on kaikki vapaus; olet tietoinen kyvyistäsi, hämmästyttävistä lahjoistasi ja kyvyistäsi, voimastasi ja energiastasi ja yrität löytää parhaan tavan ilmaista ja käyttää niitä.

Tämä vapaa tiikeri edustaa optimismia, vapaata henkeäsi ja mielesi avoimuutta. Se on positiivinen merkki ja suuren onnen enne.

Unet tiikeristä luonnossa voivat myös edustaa suojelevia voimia, joista et ole tietoinen tai joita pidät itsestäänselvyytenä.

Tiikeri on vahva ja voimakas eläin; jos näet sen onnellisena ja vapaana, eikä se hyökkää kimppuusi, tai muuten se voi symboloida niitä, jotka suojelevat sinua elämässäsi. Sinulla on voimakas tuki läheisiltäsi, sinun on vain ymmärrettävä se.

Ne suojelevat sinua; ne ovat kanssasi, vaikka et näkisikään niitä.

Unia Tiikeristä Vankeudessa

Sonhar com Tigre

Unet, joissa näet tämän voimakkaan, vahvan ja upean eläimen vankeudessa, heijastavat todennäköisesti kuroutunutta vihaa, turhautumista ja avuttomuuden tunnetta. Tämä uni kuvastaa tarvetta ilmaista tunteita, joita et jostain syystä pysty ilmaisemaan.

Sinusta tuntuu, että muut yrittävät koko ajan kontrolloida päätöksiäsi.

Jos tiikeri oli heikko, surullinen ja onneton, tämä uni tarkoittaa ehdottomasti sitä, että sinun on tehtävä jotain muuttaaksesi tilanteesi. Tämä uni tarkoittaa, että tunnet olevasi häkissä omassa elämässäsi, ikään kuin et pystyisi hallitsemaan itseäsi.

Tunnet olevasi ansassa, väsynyt ja omien tunteidesi rajoittama. Olet ristiriidassa itsesi kanssa, et muiden kanssa. Ehkä syytät muita tilanteestasi, mutta estät itse edistymistä.

Teet jatkuvasti samoja virheitä ja sinun on vaikea päästä eroon haitallisista tavoista, jotka saavat sinut päätymään samaan tilanteeseen yhä uudelleen. Sinun pitäisi harkita muutosta ajattelussasi ja käsityksessäsi.

Toisaalta vangittu tiikeri voi edustaa toista puolta, vihollisia tai ongelmia.

Olet vihdoin voittanut pelkosi ja lukinnut ne häkkiin, tai olet voittanut vihollisesi ja osoittanut heille, että olet johdossa. Et enää koskaan anna heidän hallita elämääsi.

Tämä uni viittaa siihen, että olet saamassa elämäsi takaisin hallintaasi, joten se on hyvä enne.

Unet Siitä, Että Tiikeri Jahtaa

Unet tiikerin jahtaamasta tai hyökkäämästä tiikeristä ovat pelottavia, varsinkin jos eläin on onnistunut puremaan sinua tai satuttamaan sinua jollain tavalla. Se on kaunis ja tappava petoeläin. Unissa tämä motiivi merkitsee useita asioita.

Tämä uni voi tarkoittaa, että yrität välttää todellisia uhkia ja vaaroja elämässäsi; se on alitajuinen yrityksesi auttaa sinua olemaan turvassa.

Tämä uni voi tarkoittaa, että on ihmisiä tai tilanteita, joiden kanssa sinun pitäisi olla hyvin varovainen. Toisaalta tämä uni voi tarkoittaa, että pakenet itseäsi ja tekemiäsi virheitä.

Tiikeri edustaa seurauksia ja vastuuta, joita et halua kohdata.

Tiikeri voi myös edustaa kaikkia huolia, todellisia ongelmia ja pelkoja, jotka uuvuttavat sinua todellisuudessa ja vainoavat sinua unissasi. Uni tarkoittaa, että ennemmin tai myöhemmin joudut kohtaamaan heidät.

Ne ovat jo satuttaneet sinua, joten sinun on löydettävä tie ulos niistä kohtaamalla ne.

Annat niiden kasvaa ja hallita itseäsi, vetäytyen koko ajan. Hetken aikaa saatat tuntea olosi turvalliseksi, mutta pitkällä aikavälillä tämä voi olla tuhoisaa. Sinun on kohdattava ongelmasi, ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi ja menevät liian pitkälle, jotta et pysty ratkaisemaan niitä.

Unia Ratsastamisesta Tiikerin Selässä

Jos näet unta tiikerin selässä ratsastamisesta, se tarkoittaa, että hallitset voimakkaimpia tunteitasi. Tunnet ne kaikki, mutta et anna niiden hallita itseäsi.

Se tarkoittaa myös sitä, että hallitset vaistojasi; meillä kaikilla on osa tätä alkukantaista voimaa sisällämme, mutta meistä ihmisistä tekee inhimillisiä se, että pystymme käsittelemään sitä ja käyttämään sitä tietoisesti. Tämä on myönteinen ja lupaava unelma.

Tämä uni voi myös tarkoittaa, että hallitset koko elämääsi.

Olet löytänyt tasapainon unelmiesi, rationaalisen mielesi ja tekojesi välillä. Tiedät tarkalleen, mitä ja milloin sanoa ja tehdä, ja sen oppiminen vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Kehität itseäsi jatkuvasti, ja se on hienoa.

Tämän unen pitäisi rohkaista sinua jatkamaan tätä työtä, sillä olet matkalla kohti menestystä.

Latinalainen sananlasku sanoo, että kauneinta ei ole valloittaa muita, vaan itsensä, ja vieläpä hyvällä tavalla. Juuri sitä tämä uni symboloi. Sinun pitäisi pitää sitä onnen enteenä.

Usko itseesi ja arvosta jokaista saavutusta, oli se kuinka pieni tahansa. Elämä on täynnä haasteita, mutta niiden voittaminen on vain sinun vallassasi.

Unet Ystävällisestä Tiikeristä

Jos näet unta ystävällisestä tiikeristä tai sinulla on tiikeri lemmikkinä, se tarkoittaa, että olet tehnyt rauhan villin ja aggressiivisen puolesi kanssa.

Olet kesyttänyt itsesi siihen pisteeseen, että tunnet olosi mukavaksi. Et ole menettänyt koskemattomuuttasi, vaikutusvaltaasi ja voimiasi, mutta olet oppinut käyttämään niitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Toisaalta tämä uni voi viitata siihen, että tarvitset hieman hemmottelua ja laiskottelua.

Olet kyllästynyt olemaan jatkuvasti kova jätkä. Tarvitset elämääsi enemmän hellyyttä, ja sinun on mietittävä, miksi kaipaat sitä.

Käyttäydyt luultavasti todella kuin kova jätkä, jota kunnioitetaan, ihaillaan, ihaillaan, rakastetaan ja palvotaan, mutta joka on myös yksinäinen.

Teit kuvan henkilöstä, joka näyttää siltä, ettei hän tarvitse lohtua ja ystävällisyyttä tai että hän nauttii monen ihmisen seurasta, joten yksilö luulee, että hän olisi ylimääräinen.

Totuus on, että tunnet itsesi yksinäiseksi. Olet ylpeä siitä, kuka olet, mutta tunnet itsesi hieman yksinäiseksi ja tarvitsevaksi.

Kerro avoimemmin tunteistasi ja näytä muille, että olet vain ihminen, jolla on heikkouksia ja vikoja; ihmiset arvostelevat toisia heidän vikojensa perusteella paljon harvemmin kuin luuletkaan.

Itse asiassa he tuntevat olonsa läheisemmäksi ja pitävät sinua entistäkin houkuttelevampana ja ehdottomasti helpommin lähestyttävänä.

Unet Tiikerin Nahasta

Jos näet unta siitä, että sinulla on voimakkaan tiikerin iho tai että se peittää sinut, tämä on positiivinen unelma, joka yleensä liittyy sosiaaliseen asemaan, ammatilliseen ja taloudelliseen hyvinvointiin.

Tiikerinnahka symboloi vaurautta, kuninkaallisuutta, valtaa ja vaikutusvaltaa. Unelma tarkoittaa, että saavutat lähitulevaisuudessa taloudellista menestystä tai että nouset sosiaalisessa elämässä ylöspäin.

Se voi viitata siihen, että tapaat jonkun korkeaan seurapiiriin kuuluvan henkilön ja hyödyt siitä. Se voi myös tarkoittaa, että kaikista suunnitelmistasi ja työstäsi tulee vielä parempia kuin kuvittelit.

Tulet saavuttamaan asioita, joita et olisi voinut kuvitellakaan, joten sinun pitäisi tuntea olosi erittäin hyväksi tästä unelmasta. Se antaa toivoa valoisasta, vakaasta ja iloisesta tulevaisuudesta sinulle ja perheellesi.

4.7/5 - (3 votes)

Like it? Share with your friends!

0 Comments