Tikkaat – Unien Merkitys Ja Symboliikka


Kuinka monta kertaa olet haaveillut löytäväsi itsesi tikkailta? En ehkä niin usein kuin jotkut muut, mutta unet portaista ovat yleensä hyvin yleisiä. Näemme portaita joka päivä ja kuljemme niillä yleensä päivittäin.

Emme kiinnitä paljon huomiota portaisiin ja tikkaisiin, paitsi jos tunnemme itsemme niin uupuneiksi ja väsyneiksi, että alamme laskea niitä alaspäin matkalla ylöspäin.

Symbolisena esineenä portailla voi kuitenkin olla monia merkityksiä. Unien motiivina portaat esiintyvät eri muodoissa ja ympäristöissä. Yleensä ihmiset uneksivat rakennuksen tikkaista, koska ne ovat yleinen näky todellisuudessa.

Voit kuitenkin nähdä unta yksin seisovista tikkaista; se on outo tilanne ja harvinainen uni-ilmiö.

Voit myös nähdä unta portaista jossain ulkona, kaupungissa, puistossa tai jopa luonnossa. Kaikilla portailla on erilaisia symbolisia merkityksiä.

Sillä, mitä teet tikkailla unessa, on myös paljon merkitystä. On tärkeää huomioida, oletko menossa ylös vai alas. Ehkä olet juuri seisonut portaissa tietämättä, mihin suuntaan mennä.

Ehkä portaat olivat kierreportaat, kierreportaat, ehkä ne olivat suorat. Portaiden toinen pää voi olla selvästi nähtävissä tai toinen voi olla piilossa.

Oliko siellä ovet ylhäällä vai avoin tila? Olivatko portaat kapeat vai leveät, uudet ja hyvin hoidetut vai vanhat, raunioituneet, vaikeakulkuiset?

Jatkuivatko ne myös ikuisesti samanlaisina, jos kiipesit niihin?

Mielenkiintoista on, että unet loputtoman pitkien portaiden kiipeämisestä ovat yksi yleisimmistä portaisiin liittyvistä unista.

Seuraavissa kappaleissa yritämme ymmärtää, miksi näin on. Lisäksi tulkitsemme erilaisia unia portaista.

Unet Portaista Yleensä

Miksi portaat ovat niin yleisiä ja samalla merkittävä unelmamotiivi? Näin on, koska portaat ovat tavallinen osa elämäämme, mutta symbolisesti ne edustavat paljon muutakin.

Mitä portaat symboloivat? Portaat edustavat sekä ylös- että alaspäin kulkemisen ajatusta, riippuen tietenkin omasta suunnasta.

Yleisimmin niitä käytetään symbolisesti edustamaan edistystä, ei putoamista.

Ihmiset ovat rakentaneet portaita jo muinaisista ajoista lähtien päästäkseen vaikeapääsyisiin paikkoihin ja helpottaakseen elämäämme.

Ihmeelliset arkkitehtoniset ratkaisut tekevät portaista niin monin tavoin; joskus ne ovat pikemminkin todellinen taiteen ja koristelun mestariteos kuin hyödyllinen rakenne.

Joskus portaat on tehty niin, että monien on vaikea päästä niihin. Kaikki riippuu siitä, mihin sijoitat ne ja miten ne on tehty. Kun tämä kaikki on otettu huomioon, voidaan kysyä, mitä tarkoittaa se, että näkee unta portaista.

Muiden yleisten syiden osalta meillä on sama sääntö portaiden ja portaiden tulkitsemisessa unissa; kaikki riippuu tietystä tilanteesta, yhdistettynä omaan näkökulmaasi uneen ja siihen liittyviin tunteisiisi.

Yleinen tulkinta kuitenkin sanoo, että unissa esiintyvät portaat kuvaavat tavallaan elämänpolkuasi.

Ne voivat symbolisesti havainnollistaa nykytilannettasi, epäilyksiäsi siitä, miten edetä, menestystäsi, (epävarmuuttasi) valitsemastasi polusta ja niin edelleen. On tärkeää huomata, menitkö portaita ylös vai alas.

Yritetään paljastaa piiloviestit joidenkin yleisimpien portaita koskevien unien takana.

Unet Portaiden Kiipeämisestä

Unia portaiden kiipeämisestä pidetään yleensä hyvänä merkkinä.

Tämä unelma merkitsee menestystä, edistystä ja etenemistä lähitulevaisuudessa. Tämä uni liittyy yleensä ammatilliseen menestykseen, urakehitykseen ja hyvin ansaittuun palkintoon. Tämä uni voi myös antaa sinulle toivoa ja rohkeutta asioihin, joita epäilet tai joista tunnet epävarmuutta.

Se tarkoittaa, että voitat onnistuneesti kaikki esteet ja pääset pois vaikeuksista, jos sellaisia on.

Merkitys riippuu kuitenkin siitä, miten kiipesit portaat. Oliko se helppoa vai tuntuiko se raskaalta, väsyneeltä, voimattomalta ja motivaation puutteelta?

Jos portaiden kiipeäminen ei ole ollut sinulle ongelma, se tarkoittaa, että selviät varmasti kaikista ongelmista helposti ja tuhlaamatta ylimääräistä energiaa.

Jos tilanne olisi päinvastainen, se tarkoittaisi, että kohtaat tilanteita, jotka vievät energiasi, mutta pystyt silti voittamaan ne.

Unet Portaita Ylös Tai Alas Juoksemisesta

Jos näet unta siitä, että kiipeät portaita liian nopeasti, kuten juoksemalla niitä ylös, tämä unelma viittaa siihen, että sinun pitäisi tehdä juuri päinvastoin todellisuudessa.

Olet kärsimätön ja kiireinen ja todennäköisesti kompastut portaissa ja lopulta putoat ja satutat itsesi.

Sinun pitäisi olla vähemmän kiireinen, rauhallisempi ja kärsivällisempi; sinun pitäisi pysähtyä ja lopettaa nopeiden päätösten tekeminen. Tämä uni voi yksinkertaisesti kuvastaa haluasi ohittaa työn vaikeat osat ja mennä suoraan sen loppuun.

Odotat myös menestyväsi, mutta vaikka niin olisikin, tällainen menestys ei tuo todellista tyydytystä.

Se on pinnallista menestystä, koska rehellisesti sanottuna et ole ansainnut sitä kunnolla etkä tunne sitä.

Yritä olla kärsivällisempi, harkitsevampi ja järjestelmällisempi. Mene askel askeleelta ylöspäin elämäsi portaita. Jos juokset unessasi portaita alaspäin, se tarkoittaa, että sinua uhataan tai tunnet olevasi vaarassa todellisuudessa.

Tämä uni tapahtuu yleensä silloin, kun tukahdutat pelkosi ja vaaran tunteen. Uni on huolien ja pelkojen kanava. Mieti, mikä saa sinut tuntemaan olosi ahdistuneeksi, levottomaksi ja pelokkaaksi todellisuudessa.

Mitä sinä pakenet?

Unet Portaissa Putoamisesta

Sonhar com Escada

Unet portaissa putoamisesta ovat melko yleisiä ja hyvin epämiellyttäviä. Tämäntyyppiset unet kuuluvat varoitusmerkkien unien luokkaan. Se viittaa siihen, että sinun tulisi olla lähitulevaisuudessa erityisen varovainen kaikilla elämänalueilla.

Mieti unen yksityiskohtia; työnnettiinkö sinut portaita alas vai putositko itse? Tämä voi auttaa sinua saamaan tarkemman tulkinnan.

Jos joku tönäisi sinua ja kaatuisit, uni tarkoittaa, että sinun pitäisi olla hyvin varovainen sen kanssa, kenelle avaudut. Aina on ihmisiä, jotka eivät pidä meistä, mutta joskus on myös niitä, jotka todella haluavat vahingoittaa meitä ja pilata unelmamme ja suunnitelmamme.

Ole varovainen ja avaa korvasi ja silmäsi.

Älä ole liian ahdistunut tai epäluuloinen, mutta ole valppaana ja mieti, mitä ja kenelle sanot asioita.

Toisaalta, jos näet unta siitä, että putoat portaita alas yksin, ilman mitään lisävoimia, jotka “auttavat” sinua, se tarkoittaa, että sinua vaivaavat sisäiset ongelmat. Unen pitäisi muistuttaa sinua siitä, että olet, kuten kaikki ihmiset, epätäydellinen.

On paljon parempi hyväksyä tämä tosiasia kuin yllättyä ja mahdollisesti tuhoutua epäonnistumisista ja virheistä, jotka ovat väistämättömiä. Tämä uni voi myös tarkoittaa, että olet jo tehnyt virheen ja se vaivaa sinua niin paljon, että se näkyy unessasi.

Sinusta tuntuu, että olet menettänyt rohkeutesi, motivaatiosi ja tahtosi edetä. Epäonnistuminen on jotain, jonka me kaikki kohtaamme, joten ryhdistäydy ja aloita kiipeily uudelleen. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa elämäsi rakentamista uudelleen.

Itse asiassa koko tarkoitus on niissä vaiheissa, joita otamme; lopputavoitteet ovat vain kirsikoita päälle.

Unia Äärettömästä Portaikosta

Unet loputtomasta portaikosta ovat luultavasti kaikkein “hengellisimpiä” unia portaista. Ääretön portaikko on motiivi, joka esiintyy unissa, taiteessa, kirjallisuudessa ja niin edelleen.

Symbolisesti se edustaa kohtaloamme, koko elämäämme. Se on ääretön, koska emme oikeastaan tiedä, mikä meitä odottaa lopussa ja missä se loppu on, miltä se näyttää.

Äärettömät portaat näkyvät unissa päätöksenteon, suunnitelmien, elämän suuntien pohtimisen ja niin edelleen vaiheissa. Jos haaveilet kiipeäväsi loputtomia tikkaita, joiden loppua et näe, se tarkoittaa, että olet hyvällä tiellä löytämässä uusia asioita itsestäsi.

Se on vertauskuvana henkiselle polullesi, polulle henkiseen heräämiseen ja valaistumiseen.

Unia Vanhasta Portaikosta

Unet vanhoista portaista (esimerkiksi hylätyssä linnassa tai kirkossa) heijastavat muistojasi ja menneisyyttäsi.

Tämä uni tarkoittaa, ettet ole vielä löytänyt tapaa jättää menneisyyttä taaksesi, yleensä aikoja, joita kaipaat; se liittyy hyviin ja onnellisiin muistoihin, joita kohtaan tunnet erityistä nostalgiaa.

Et vieläkään pysty myöntämään itsellesi, että nuo päivät ovat ohi, ja siirtymään eteenpäin. Anna itsellesi hieman enemmän aikaa, mutta yritä hallita sitä.

Nostalgisoinnissa ei ole mitään väärää, varsinkaan jos muistot palaavat mieleesi tällaisessa unessa; mieti kuitenkin, saivatko nuo menneet ajat sinut todella tuntemaan olosi hieman jumiutuneeksi, niin kuin et pääsisi eteenpäin. Teidän on kysyttävä itseltänne, miksi näin on.

Älä pelkää päästää menneestä irti; et unohda, mutta voit elää elämääsi täysillä.

Unia Serpentiiniportaasta

Jos näet unta erityisen kapeista, kiemurtelevista portaista, se on unta arvaamattomista ja odottamattomista tapahtumista elämässäsi.

Se tarkoittaa, että joudut kohtaamaan asioita, joita et edes osannut kuvitella, ja että joudut muuttamaan kurssia ja suunnitelmia.

Näiden asioiden tai tapahtumien ei tarvitse olla negatiivisia, mutta ne tuovat häiriöitä elämääsi, joten sinun on sopeuduttava.

Unelma on positiivinen yleisessä mielessä; se viittaa siihen, että läpäiset kaikki nämä muutokset ja menestyt menestyksekkäästi.

4.7/5 - (3 votes)

Like it? Share with your friends!

0 Comments