Itkua – Unien Merkitys Ja Symboliikka


Kyyneleet huuhtovat pois surumme ja auttavat meitä ilmaisemaan niin monia sekalaisia tunteita; jotkut kyyneleet eivät valu surusta vaan puhtaasta, ylivoimaisesta ilosta. Yleinen sanonta on, että jos olet stressaantunut, vihainen, surullinen tai kaikki nämä samaan aikaan, sinun pitäisi itkeä saadaksesi helpotusta.

Kyllä, kyyneleet ovat helpottavia, fyysisesti, emotionaalisesti ja henkisesti. Useat tieteelliset ja lääketieteelliset tutkimukset väittävät, että kyyneleet ovat hyväksi keholle ja terveydelle.

Kyyneleet ovat todella parantavia, hyödyllisiä ja hyväntahtoisia, vaikka ne tuntuisivatkin oudoilta jollekin, joka on sietämättömän surullinen. Jos haluatte itkeä, itkekää vapaasti!

Kyyneleitä pidetään joskus merkkinä jonkun heikkoudesta. Ihmiset sanoivat jotain sellaista kuin: “Olet iso poika/tyttö, älä itke!”. Monet ihmiset häpeävät itkeä julkisesti, mutta joskus he eivät vain pysty pidättelemään kyyneleitään.

Ei ole mitään hävettävää, sillä kyyneleet ovat luonnollinen ilmiö, joka luonnehtii meitä ihmisiä. Meillä on kuitenkin erilaisia kyyneleitä.

Ne, jotka kiinnostavat meitä täällä, ovat tunnekyyneleet. Eräissä lääketieteellisissä tutkimuksissa on havaittu, että tunnekyyneleet ovat monimutkaisia; ne koostuvat aineista, joilla on jotain tekemistä yleisen tunnetilamme kanssa.

Tunnekyyneleillä on rauhoittava vaikutus kehossamme. Itkemisen jälkeen olo on varmasti hieman uupunut, mutta tunnet myös helpotusta; näyttää siltä, että huolet ja ongelmat ovat ainakin lieventyneet.

Jos itket ilosta, kyynelillä on myös helpottava vaikutus! Ne auttavat sinua ilmaisemaan voimakkaita tunteita, asioita, joita et voi kuvata sanoin.

Kehosi on hämmästyttävä mekanismien, toimintojen ja reaktioiden kokonaisuus; se huolehtii siitä, että mielesi saa asianmukaista “hoitoa” ja päinvastoin.

Kyyneleitä on kolmea tyyppiä: perus-, refleksi- ja tunnekyyneleitä. Peruskyyneleiden tehtävänä on pitää silmämme kosteutettuina ja heijastavat kyyneleet suojaavat silmiä ulkoisilta ärsyttäviltä tekijöiltä, mutta tunnekyyneleet käynnistyvät aivojen sisäisten prosessien seurauksena.

Joissakin maissa on jopa niin sanottuja “itkuklubeja”, paikkoja, joissa ihmiset käyvät tarkoituksella päästääkseen irti raskaista tunteista, parantuakseen ja voidakseen yleisesti ottaen paremmin.

Itku Unessa

Jotkin tunteet voivat olla niin voimakkaita ja musertavia, että ne seuraavat ihmistä kaikkialle, jopa unien maailmaan. Se ei ole kovin yleistä, mutta ihmiset itkevät unissaan. Se ei ole sama asia kuin itkusta haaveileminen, josta puhumme myöhemmin.

Unessa itku liittyy yleensä uneen, jossa henkilö on surullinen, vihainen, turhautunut tai jolla on jokin muu tunne, joka voi aiheuttaa itkua.

Yleensä kaikki reaktiot jäävät alitajunnan tasolle, eikä henkilö itse koe mitään unen kulkuun liittyviä “oireita”.

Joskus käy kuitenkin niin, että kehomme reagoi unien tunteisiin ja tilanteisiin. Tämä johtaa itkuun, itkuun, nauruun ja erilaisiin muihin fyysisiin ilmeisiin henkilön nukkuessa.

Vanhempia pelottavat muun muassa niin sanotut “yökauhut”, joita jotkut vauvat kokevat. Ne ovat painajaisia, joita vauvat näkevät syvän unen aikana.

Vanhemmat tuntevat itsensä usein avuttomiksi, koska he eivät tiedä, onko vauvalla kipuja vai näkeekö hän unta jostain, eikä vauva osaa kertoa, miksi hän itkee. Yleensä itkevien vauvojen nukkumisaika ei ole huolestuttava.

Itku unessa on yleensä hyvin samankaltaista kuin itku valveillaoloaikana. Se on kehomme luonnollinen reaktio ja vaste tunnetilaamme. Jos tunteet ovat niin voimakkaita, ne voivat ylittää ohuen alitajuisen verhon rajan ja olla läsnä fyysisissä reaktioissamme, jopa unen aikana, kun emme ole tietoisia siitä, mitä kehomme tekee.

Voi myös käydä niin, että itse asiassa heräät itkun takia! Voi myös käydä niin, että itse itkeminen tapahtuu jossain uni- ja valveillaolotilojen välillä.

Unet Itkusta

Sonhar com Choro

Puhutaanpa nyt siitä, mikä ylipäätään aiheuttaa itkua nukkuessa. Unet itkusta voivat hyvin todennäköisesti olla vastuussa tällaisesta ilmiöstä. Tällaiset unet voivat olla mielenkiintoisia, sekä häiritseviä että helpottavia.

On olemassa lukuisia muunnelmia itkusta kertovista unista. Tulkinnat vaihtelevat suuresti riippuen siitä, kuka itkee, miksi, jos tiedetään, missä se tapahtuu, mitkä ovat uneksijan yleiset tunteet juuri unesta. Useimmat ihmiset näkevät näitä unia ainakin silloin tällöin.

Itku on luonnollinen reaktiomme, eikä ole harvinaista, että se esiintyy unissamme.

Yleisesti ottaen itkuunet ovat mielemme ja sielumme keino vapauttaa tunteita, jotka stressaavat meitä valveilla ollessamme. Yleensä nämä ovat tunteita, joita pidämme kielteisinä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että tunteet, kuten suru, murhe, viha, murhe ja niin edelleen, ovat luonnollisia ja tarpeellisia. Niistä on enemmän hyötyä kuin haittaa, koska ne ovat osa koko luonnollista mekanismiamme.

Jos emme pysty tuntemaan surua, emme todennäköisesti pysty tuntemaan iloa. Unissa itku liittyy harvoin onnellisiin tapahtumiin ja “ilon kyyneliin”.

Kun ihminen tuntee itsensä erityisen ahdistuneeksi, vihaiseksi, toivottomaksi, toivottomaksi, surulliseksi ja hauraaksi todellisuudessa, se heijastuu uniin.

On kuitenkin monia tilanteita, joissa itkua koskevilla unilla on erilainen tarkoitus ja erilainen symboliikka.

Joissain tapauksissa itkua koskevat unet voivat olla jopa merkityksettömiä; kaikkien unien ei tarvitse sisältää piiloviestejä. On kuitenkin aina hyvä yrittää selvittää, mitä unen takana on. Jos olosi on hyvä ja tyytyväinen elämään, tuntuu varmasti oudolta nähdä unta itkusta.

Joskus itkusta nähdyt unet voivat ohjata sinua hereillä ollessasi; ne voivat saada sinut ymmärtämään, että on asioita, joihin sinun pitäisi kiinnittää enemmän huomiota, tai ihmisiä, joiden tarpeita laiminlyödään.

Toisaalta itkusta näkyvät unet voivat kuvastaa syvälle kätkettyjä tunteita, jotka ovat olleet hautautuneina jo pitkään ja joista et ole lainkaan tietoinen. Saatat jopa tuntea olosi täysin rentoutuneeksi ja hyvinvoivaksi, mutta jos näet jatkuvasti unta itkusta, yritä selvittää, miksi. Autamme mielellämme.

Unet itkemisestä vaihtelevat, ja on niin monia erilaisia skenaarioita. Jokaisella niistä on oma tulkintansa. Unien salaisten merkitysten selittämiseen on olemassa tiettyjä malleja, mutta jokainen tulkinta on syvästi henkilökohtainen.

Tarjoamme perustan, ja heidän on yritettävä yhdistää se omaan tilanteeseensa. Kun tulkitset unia, erityisesti niitä, jotka liittyvät voimakkaisiin tunteisiin ja reaktioihin, kuten unia itkusta, sinun on aina otettava huomioon kaikki yksityiskohdat.

Unet, Joissa Itket

Jos näet unta, että itket, se on todennäköisesti heijastus valveillaolostasi ja tunteistasi.

Tämä uni on luultavasti kanava päästää irti surusta, turhautumisesta tai muista tukahdutetuista tai liiallisista tosielämän tunteista. Tarkka tulkinta riippuu kuitenkin kyseisessä unessa esiintyvästä tilanteesta.

Jos sinulla on todellisuudessa jokin syy olla surullinen, se on vain heijastus ja hyödyllinen kanava tunteiden suodattamiseen. Useiden muiden tulkintojen mukaan itku unessa voi olla positiivinen merkki. Se tarkoittaa, että tunnet vapautuvasi ongelmista tai että jotain myönteistä on tapahtumassa.

Mieti asiaa hetki. Jos sinua ei todellakaan vaivaa mikään valveillaolosi aikana, itkuinen uni on todennäköisesti myönteinen enne.

Unet, joissa itket, tarkoittavat, että sinulla on paljon pieniä vaikeuksia tai että suuri uni kestää pitkään ja jatkuu, joten tunnet olosi vihaiseksi ja avuttomaksi etkä tiedä, mitä tehdä asialle.

Se voi myös tarkoittaa, että sinun on uhrattava paljon aikaa ja vaivaa saavuttaaksesi tavoitteen, jonka saavutat. Edistyminen on hidasta ja väsyttävää, joten olet turhautunut.

Uneksia Jostakusta Toisesta On Itkua

Jos näet unta jostakin itkevästä ihmisestä, on tärkeää muistaa, oliko kyseessä sinulle tuttu ja rakas ihminen vai tuntematon. Jos kyseessä on joku läheisistä ystävistäsi, rakkaistasi ja niin edelleen, tämä uni heijastaa huoliasi tästä henkilöstä.

Olet niin huolissasi hänestä, ja pahin pelkosi on nähdä tämän henkilön loukkaantuvan. Saatat olla ylisuojeleva. Toisaalta tämä voi myös tarkoittaa, että olet laiminlyönyt jonkun tärkeän henkilön.

Jos itkevä henkilö on joku, jota et tunne, sinun kannattaa analysoida suhteitasi ihmisiin, jotka eivät ole sinulle yhtä läheisiä.

Ehkä sinulla on joitakin ratkaisemattomia ongelmia työympäristössäsi olevien ihmisten kanssa. Ehkä olet tahattomasti loukannut tai jopa satuttanut jotakuta.

Sinun pitäisi olla tarkkaavaisempi ja ulospäin suuntautunut.

Unet, Joissa Sait Jonkun Itkemään

Jos olet saanut toisen ihmisen itkemään unessasi, se on negatiivinen merkki. Se tarkoittaa epäonnistumista ammatillisella alalla.

Suunnitelmasi voivat kariutua ja saatat kärsiä suurempia aineellisia tappioita.

Tämä uni voi viitata siihen, että omatuntosi ei ole puhdas; yrität menestyä pilaamalla muiden ihmisten suunnitelmat, ja se tulee varmasti takaisin sinulle.

Uni, jossa sait jonkun itkemään, tarkoittaa myös sitä, että kadut jotakin, mitä sanoit tai teit valveilla ollessasi.

Unia Lohduttamisesta Joku, Joka Itkee

Jos näet unta jonkun itkevän lohduttamisesta, se tarkoittaa, että sinulla on tai tulee olemaan tiettyjä ongelmia perheessäsi.

Sen ei välttämättä tarvitse olla konflikti, vaan asia, jota sinun ja perheenjäsentesi on käsiteltävä yhdessä. Tarvitsette apua ja tukea toisiltanne.

Tällä unella voi olla myös positiivinen merkitys, mikä tarkoittaa, että saat tukea läheisiltäsi.

Unia Monista Itkevistä Ihmisistä

Jos näet unta, että useampi kuin yksi ihminen itkee, se kertoo huonosta itsetunnostasi.

Pelkäät tunteita, joita herätät muissa. Olet epävarma ja ahdistunut omasta esiintymisestäsi muille ihmisille. Pelkäät, että sinut hylätään tai, mikä vielä pahempaa, että sinua säälitään.

Tämä uni osoittaa, että haluaisit todella kuulua johonkin ihmisryhmään ja sopeutua joukkoon, mutta pelkäät avautua ihmisille yleensä.

Tämä on asia, jota sinun pitäisi työstää. Tämä uni on vain muistutus.

Unet Vauvan Itkusta

Unet vauvojen itkusta ovat yleensä positiivinen enne. Vauvojen itku on onnen, myönteisten uutisten ja hyvien vibojen symboli.

Tämä uni osoittaa, että saat pian uutisia, jotka tuovat sinulle paljon iloa.

Jos näet unta, että vauva itkee, se voidaan tulkita myös yleiseksi positiiviseksi merkiksi tulevaisuudestasi. Jos unesta tulee hyvä tai neutraali olo, sillä on positiivinen merkitys.

Jos on ilmeistä, että vauva voi huonosti tai on sairas, se tarkoittaa päinvastaista.

5/5 - (1 vote)

Like it? Share with your friends!

0 Comments