Käärme – Unien Merkitys Ja Symboliikka


Yksi yleisimmistä unissa esiintyvistä eläimistä on käärme. Käärmeet ovat monimutkaisia symboleja, koska niillä voi olla sekä myönteisiä että kielteisiä merkityksiä. Ymmärtääksesi käärmeen merkityksen unessasi on tärkeää ottaa huomioon omat henkilökohtaiset kokemuksesi käärmeistä ja se, miten käärmeeseen suhtaudutaan kulttuurissasi. Jos esimerkiksi pidät käärmettä lemmikkinä, unella on sinulle erilainen merkitys kuin henkilölle, joka vihaa käärmeitä tai pelkää niitä. Käärme on myös vahva symboli monissa kulttuureissa, ja siksi kulttuuritaustasi voi olla tärkeä tekijä siinä, miten käärmeunesi tulkitaan.

Käärme Viittaa Pelkoon:

Monille käärmeen kuva voi herättää pelkoa. Käärmeet ovat arvaamattomia ja voivat iskeä milloin tahansa ilman varoitusta. Käärme unessasi voi siis edustaa jotakin sellaista elämässäsi, joka on arvaamatonta ja jota et voi hallita. Pelkäät tuntematonta.

unelma käärmeestäKäärme Viittaa Piilotettuihin Uhkiin:

Koska käärmeitä on joskus vaikea nähdä ja ne luikertelevat pensaissa, ne symboloivat myös piilevää uhkaa ja/tai petosta. Ne odottavat täydellistä tilaisuutta tehdä siirto. Jos käärme puree sinua, uni yrittää varoittaa sinua jostain valveillaolosi asiasta, josta et ole tietoinen tai joka ei ole vielä tullut esiin. Jos näet unessasi käärmeenpoikasen, se tarkoittaa, että aliarvioit uhkaa. Jos tapat käärmeen tai jos käärme on kuollut, se tarkoittaa, että uhka on ohi tai että olet voittanut sen.

Käärme Viittaa Alitajuntaan:

Käärme voi edustaa alitajuntaasi, sillä se on olento, joka liukuu maata pitkin. Joskus käärmeen voi nähdä uivan vedessä, mikä kuvastaa myös tukahduttamiasi tunteita. Jos näet unta laatikossa olevasta käärmeestä, se tarkoittaa, että kieltäydyt tunnustamasta jotakin alitajuntasi osaa. Unen käärme saattaa varoittaa sinua tai välittää jonkinlaista piiloviestiä.

Käärme Viittaa Seksuaaliseen Kiusaukseen:

Freudilaisen koulukunnan mukaan käärme nähdään fallossymbolina, ja se merkitsee kiusausta, tukahdutettuja ajatuksia, raakaa seksuaalista energiaa tai kiellettyä seksuaalisuutta. Erityisesti käärmeen näkeminen sängyssäsi viittaa siihen, että tunnet olevasi seksuaalisesti hallittu tai seksuaalisesti uhattu. Saatat olla kokematon, hermostunut tai yksinkertaisesti kykenemätön pysymään mukana. Jos pelkäät käärmettä, se tarkoittaa, että pelkäät seksiä, läheisyyttä tai sitoutumista. Jos näet unta, että syöt elävää käärmettä, se tarkoittaa, että etsit läheisyyttä tai seksuaalista tyydytystä. Elämästäsi puuttuu aistillisuus ja intohimo.

Käärme Viittaa Tunteeton Henkilö:

Unessasi esiintyvä käärme voi vertauskuvana symboloida ympärilläsi olevaa henkilöä, joka on tunteeton, ilkeä ja häikäilemätön. Tässä tilanteessa käärme yrittää iskeä, purra tai jopa syödä sinut elävältä. Joskus käärme voi jopa muuttua ihmisen muotoon. Unesi kertoo sinulle, ettet saa luottaa siihen tai häneen. Jos pelkäät ilmaista todelliset tunteesi jotakuta kohtaan, näet todennäköisesti unta käärmeistä.

Käärme Viittaa Transformaatioon:

Koska käärmeet pystyvät irrottamaan nahkansa, ne edustavat muodonmuutosta. Jos unesi jätti sinulle positiivisen tunteen, käärmeen uni edustaa positiivista muutosta, itsensä uudistamista, kasvua, tietoa ja viisautta. Mitä uusia muutoksia on tapahtumassa hereillä olevassa elämässäsi tai mitä haluat muuttaa? Erityisesti punaisesta käärmeestä haaveileminen korostaa käärmeen positiivisia ominaisuuksia sekä sen tulisieluista intohimoa. Jos kamppailet käärmeen kanssa, se tarkoittaa, että kamppailet muutoksen kanssa. Pidät asioista sellaisina kuin ne ovat, vaikka et saisikaan haasteita tai tyydytystä.

unelma käärmeestä

Käärme Viittaa Parantumiseen:

Joissakin kulttuureissa käärmettä pidetään parantamisen symbolina. Loppujen lopuksi myrkkykäärmeillä on vastalääke omaan myrkkyynsä. Lääkärin ammatin symboli on kahta käärmettä sisältävä kaduceus. Näin ollen käärmeet viittaavat toipumiseen tai suojeluun jostakin sairaudesta.

Käärme viittaa luovuuteen:

Toinen positiivinen tulkinta käärmeestä viittaa luovuuteen ja potentiaaliin.

Johtopäätös:

Käärmeiden symboliikka voi olla positiivista tai negatiivista riippuen siitä, millaisia tunteita sinulla on käärmettä kohtaan. Joskus on vaikea päästä yli siitä pelosta, jota aluksi tunnet käärmettä kohtaan, jotta voit analysoida unesi merkityksellisemmin.

4/5 - (12 votes)


Like it? Share with your friends!

0 Comments