Silta – Unien Merkitys Ja Symboliikka

Sillat ovat mystisiä ja lumoavia paikkoja. Niitä on niin monia erilaisia arkkitehtonisia ratkaisuja, ihania ja koristeellisia tai yksinkertaisesti käytännöllisiä, malleja, muotoja, värejä ja niitä löytyy monista paikoista.

Symbolisessa mielessä sillat ovat hyvin voimakkaita. Silta on dualistinen symboli; se edustaa sekä kohtaamista että jäähyväisiä, yhdistävää ja erottavaa. Sillat ovat metafora, joka esiintyy taiteessa, runoudessa ja kirjallisuudessa; ne ovat universaali symboli ylittämisen ajatukselle kaikissa mahdollisissa merkityksissä.

Näitä ihmisen rakentamia rakennelmia on aina varjostanut salaperäisyyden ja romantiikan verho.

Sillat ovat yleinen motiivi myös uskonnossa ja mytologiassa. Ne ovat epäilemättä läsnä kaikissa mahdollisissa käsitteissä ja symbolisissa ajatus- ja uskomusjärjestelmissä.

Kuvaannollisimmassa mielessä sillat edustavat salaperäisiä yhteyksiä pelkkien ihmissielujen välillä, maailmojen välisiä yhteyksiä, ihmismielen ja tunteiden siirtymävaiheita ja niin edelleen.

Koskaan ei sanota turhaan, että tietyt ajat, tilanteet ja esteet on “ylitettävä”, eli ne on ylitettävä, ratkaistava ja voitettava.

Ylittämisen lisäksi sillat edustavat ajatusta uusien polkujen rakentamisesta, etenemisestä uusiin horisontteihin ja siteiden luomisesta. Nämä ovat tapoja, joilla silta kuvitellaan, kuvataan ja esitetään, esimerkiksi taiteessa tai kirjallisuudessa, tai unessa, josta keskustelemme myöhemmin, heijastuvat ihmisten tunteet itse metaforan ideaa kohtaan.

Jos silta on esimerkiksi kiinteä ja luja, se edustaa uskomattoman vahvoja sidoksia ja päinvastoin; jos se on hauras, sidokset, joita yritämme edustaa, ovat heikkoja.

Metafora sillan pilaamisesta ja katkaisemisesta on erityisen yleinen monilla kulttuurimme alueilla.

Yhdistämme tämän ilmiön siteiden katkeamiseen, sekä positiivisen että negatiivisen lopun käsitteeseen. Selkein metafora on sellainen, jossa silta ylitetään ja sitten tuhotaan kokonaan, joten paluuta ei ole mahdollista tehdä.

Se edustaa yleensä ajatusta elämän loppumisesta, vanhoista uskomuksista ja tavoista irti päästämisestä ja uuden aloittamisesta. Kaiken tämän perusteella on helppo olettaa, että siltoja koskevissa unissa on monia erityisiä viestejä.

Unia Silloista

Unien sillat symboloivat kaikkia näitä mainittuja ajatuksia, mutta näiden ajatusten taustalla oleva merkitys on ehkä vahvempi, koska unessa on erityinen, intiimi ja hyvin henkilökohtainen kosketus. Useimmissa tapauksissa silloista uneksiminen on mielemme tapa käsitellä suuria muutoksia ja siirtymiä valveillaolossa.

Unet silloista edustavat elämänpolkumme osia, siirtymiä luvusta toiseen, uusia alkuja, polkua menneisyydestä tulevaisuuteen.

Monia tärkeitä päätöksiä ja muutoksia elämässä merkitsevät tai jopa ennakoivat usein unet silloista.

Henkilökohtainen kehitys, henkilökohtaiset paljastukset, tärkeät löydöt omasta elämästä, irrottautuminen vanhoista käyttäytymismalleista, menneistä tapahtumista, asioista ja ihmisistä irti päästäminen, kaikki nämä voivat näkyä unessa silloista.

Toisaalta silta voi edustaa juuri päinvastaista, sillä se myös yhdistää kaikki nämä asiat. Unissa se voi symboloida ja kuvastaa siteiden rakentamista ja yhteyksien ja suhteiden vahvistamista uneksijan todellisessa elämässä, millä tahansa mahdollisella elämän ja olemassaolon alueella.

Tulkinnat vaihtelevat suuresti riippuen unen siltaan liittyvistä erityisolosuhteista.

On hyvin tärkeää muistaa, miltä silta näytti, missä se sijaitsi, millainen ympäristö oli, millainen sää oli, millainen valo ja niin edelleen; oliko sillalla ihmisiä, mitä sillan alla oli, missä uneksija itse seisoi tai mitä hänelle tapahtui unessa.

On myös aina tärkeää huomata, miltä unesta tuntuu, herättääkö se myönteisiä tunteita ja rentouttaako se sinua vai saako se sinut tuntemaan olosi levottomaksi ja häiriintyneeksi.

Siltoja koskevat unet ovat luonteeltaan kaksitahoisia; ne voivat olla sekä lupaavia ja rohkaisevia että pelottavia, huolestuttavia ja ahdistavia. Monia asioita voi tapahtua uneksijalle sillalla.

Voisit kävellä hauraan sillan yli, rikkoutua tai kaatua. Voisit pudota sillalta, juosta sen yli tai vain seistä siinä ja katsella, kuinka vesi kuihtuu, jos sitä on. Voisit odottaa jotakuta sillalla tai vain nauttia kävelystä sillan yli.

Puhutaanpa nyt lisää erityisistä siltoihin liittyvistä unelmista.

Unet Sillan Näkemisestä

Sonhar com Ponte

Jos olet nähnyt unta, jossa näet vain sillan, mutta et ylitä sitä, todennäköisesti tällainen uni kuvastaa valveillaolosi pulmia, hämmennystä, epäilyksiä ja ehkä epäröintiä astua täysin uudelle tielle.

Et ole halukas luopumaan tietyistä käyttäytymismalleista, tavoista, teoista tai ihmisistä. Tiedät, että se voi olla hyväksi sinulle, mutta pelkäät epävarmuutta.

Tällainen uni voi olla tietoisten ajatusten heijastuma tai se voi olla vihje alitajunnastasi.

Unet, joissa näet sillan tai useampia siltoja, viittaavat siihen, että elämässä on niin paljon uusia mahdollisuuksia ja että alat vihdoin ymmärtää tämän tosiasian.

Olet kuitenkin hämmentynyt siitä, mitä tehdä; et tunne olevasi tarpeeksi varma päättäessäsi asiasta, ainakaan toistaiseksi.

Mikä silta sinun pitäisi ylittää? Onko se tarpeeksi vakaa kantamaan painoni?

Nämä kaikki ovat kysymyksiä, joita voit kysyä itseltäsi unessa, mutta ne kaikki heijastavat sisäisiä pulmiasi. Tällaiset unet ovat luonteeltaan neutraaleja, mutta ne auttavat sinua tarkkailemaan paremmin todellista elämääsi.

Unia Särkyneestä Sillasta

Jos unessasi näkemäsi silta on rikki, riippumatta siitä, oletko juuri saavuttanut sen vai ylittänyt sen, se edustaa asioita, joita ei voi perua.

Nämä voivat olla asioita, joita olet tehnyt menneisyydessä, mutta joita kadut edelleen, tai asioita, jotka ovat vielä tekemättä.

Mieti nykyistä tilannetta. Onko jotain, jonka haluaisit vihdoin lopettaa? Vai rankaisetko itseäsi jatkuvasti asioista, jotka ovat jo kauan sitten menneet?

Unet särkyneistä silloista voivat olla selitys ja hyvä suunta ongelmien ratkaisemiseen todellisuudessa.

Unia Sillalla Seisomisesta

Unet sillalla seisomisesta ovat samanlaisia kuin ne, joissa näet sillan.

Se tarkoittaa, että olet päättänyt muuttaa jotakin, kokeilla uusia asioita, mutta et ole vielä varma, onko tekemäsi päätös hyvä.

Pelkäät epäonnistumista, joten epäröit viedä matkasi sillan yli loppuun. Pelkäät sitä, mitä saatat löytää lopussa.

Riippuen siitä, millä puolella siltaa olet, tällainen uni voidaan tulkita henkilökohtaisen todellisen elämäsi ja/tai henkisen matkasi tämänhetkiseksi pisteeksi.

Unia Sillan Ylittämisestä

Unet sillan ylittämisestä viittaavat vahvasti siihen, että suuria muutoksia on tulossa, suuria päätöksiä on tehty ja että aiot viimein päästää irti menneestä ja aloittaa jotain uutta.

Todellinen halukkuutesi ottaa vastaan uusi elämänvaihe näkyy tunteissasi ja käyttäytymisessäsi unissa, joissa olet ylittämässä siltaa.

Jos kävelet nopeasti ja määrätietoisesti ylittäen sen, se tarkoittaa, että olet valmis tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin; jos kävelet hitaasti ja käännyt takaisin, mutta ylität sen silti, se tarkoittaa, että hyväksyt muutoksen, mutta varovaisemmin ja varovaisemmin.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment